Haberler

Çanakkale'de 'Paralel Yapı' Şüphelileri Tekrar Adliyede

Yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu şüphlilerden 20'si bugün tekrar adliyeye sevk edildi.

Yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu şüphlilerden 20'si bugün tekrar adliyeye sevk edildi.

'FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet' suçlarına yönelik soruşturma kapsamında Çanakkale merkezli olarak İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa, Balıkesir, Kayseri, Antalya, Konya ve Ordu'da geçen 26 Aralık sabahı gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı.

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, doktor, avukat, eğitimci, iş adamlarının ve öğrencilerin de bulunduğu şüpheliler Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yanındaki Spor Salonu'na götürüldü. Şüphelilerden 8'i polisteki işlemlerinin ardından dün sevk edildikleri adliyede savcıya verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. Diğer 20 şüpheli ise aralarındaki 2 kişinin henüz ifadelerinin alınmamış olmaması nedeniyle tekrar emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Geceyi emniyette geçiren şüphelilerden ifadesi alınmayan 2'si önce Çanakkale Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından adliyeye götürüldü. Bir süre sonra da aralarında Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu diğer şüpheliler 2 minibüse bindirilip, adliyeye getirildi. Şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında Çevik Kuvvet geniş güvenlik önlemi aldı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sedat Laçiner İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title