Haberler

Çalıntı Kimlikle Sandıkta Hile İhtimali

Güncelleme:

50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınarak ifşa edilmesine muhalefet tepkili. Listelerin gizlenmesiyle sahte seçmen gibi hilelerin yapılabileceği öne sürüldü.

Vatandaşların kimlik bilgilerinin çalınarak deşifre olmasına muhalefet tepkili.

SORUMLU HÜKÜMET

CHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınması konusunda sorumluluğun hükümete ait olduğunu belirtti. Görevini yerine getirmeyenlerin hesap vermesi gerektiğini kaydetti. Hükümet yetkilililerin açıklamalarını eleştiren Akçay, "Bu denli büyük bir meselede gayriciddi tutum ve açıklamalarını kınıyorum." dedi.

3 BİN KURUMA GİDİYOR

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Mernis sisteminden yararlanan kurum sayısının 3 bine yaklaştığını belirtti. Koçali, seçmen listelerinin partilere verilmemesinin seçim güvenliği konusunda endişelere neden olacağına işaret ederek, "Seçmen kaydırma, sahte seçmen gibi hileler ortaya çıkabilir. Partiler bu konularda denetim yapamaz." diye konuştu.

'HİÇBİR ORTAMDA GÜVENLİK KALMADI'

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, verilerin deşifre edildiği bir ülkede hiçbir ortamda güvenliğin kalmadığına işaret etti. Torun, hükümetin gereğini yapmak yerine her zamanki gibi diğer siyasi partileri suçlamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Filiz Koçali Seyit Torun Erkan Akçay Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

ahmet:

akp nin nasl kazandğı belli oldu

5
1
yanıtYanıtla
Nurettin GÜN:

Arkadaşlar ak parti ceyhan belediye başkan adayı burhan onuk döneminde sandık başındaydım sandık sorumlusu bayan haca öglen saatlarında gizli polisi aradı oyunu kullanmak isteyen vadandaşı polis yakalayıp götürdü o saata kadar iki tane evet möhürü vardı birinin olmadıgının farkına vardım sandık sorumlusu bayan hocaya möhürün biri yok dedim oda çalmışlar zahar dedi, hilenin nasıl yapıldıgını bir kısmını başbakan yardımcısı süleyman soylu, ya yazdım halkın iradesi tecelli etmiyor rantçıların istedig

3
2
yanıtYanıtla
Sarımazı:

seni nasıl sandık görevlisi yapmışlar bilmem. sen Ceyhan yerlisi değilsin ve Ceyhan yarıdan çoğu adanalı değil çoğu güneydoğu insanı.

yanıt0
yanıt2
İHTİYAR DELİKANLI:

NUFUS KAĞITLARINA BİOMETRİK VERİLER(PARMAK AVUÇ İZİİ GİBİ) İŞLENİRSE SAHTEKARLIK OLAYLARI KESİNLİKLE YAPILAMAZ BUNUN YAPILMASI ZOR DEĞİL ÜLKEMİZDE BU SİSTEMİN ALT YAPISINI KURACAK NİCE İNSANLAR VAR AMA BAŞIMIZDAKİ BÜYÜKBAŞLAR GERİ KAFALI UFKU GENİŞ BİLGİLİGENÇ YÖNETİCİLERE İHTİYACIMIZ VAR BUNLARLA OLMAZ ADAM İŞ YAPACAK GİDİYOR DANIŞMANINA AKIL ALIYOR O ZAMAN SEN NE İŞE YARARSIN KAK ORAYA İŞİ BİLEN OTURSUN

5
0
yanıtYanıtla
Ali Rıza Gerçek:

Neyin ne olduğunu zaman gösterecek, , , şimdi ne konuşulursa konuşulsun bencede boş. Ama dikkat edilmesi gereken bir durum, , yöneticilerin bu durumu ciddiye almaması. Biliyorsunuz bu ülkede sınav sorularıda çalındıi hükümet yetkililleri yok öyle bir şey dedi. Devlet yönetmek ciddiyet ister. Bence bu yok. saldım çayıra mevlam kayıra. Herkes sorumluluğunu bilecek. İşini düzgün yapamayan işi bırakacak. MAkamlar koltuklar kimsenin babasının malı değil. değil. Tüm mesele bu.

5
0
yanıtYanıtla
Eser:

Yemek tazeyken keyif verir. Bir iki kerede ısıtır yersin. Ama fazlası insanın midesi almaz. Her gün bu haberi ısıtmaktan vazgeçin. İlgimiz değil sinirimiz çekiliyor. O bilgileri ikinci bir işlemle doğrulatmadan çarşıdan domates alamazsın. Bırakın bu işleri. Ayakkabı, Elbise aldığın dükkana veriyorsun adını soyadını tc numaranı ve telefonunu.

4
1
yanıtYanıtla
günaydin:

Gecmiste AKPlilerin sandik hilesiyle tutuklandiklarini unuttu koyunlar galiba;-))

5
0
yanıtYanıtla
CEYAR:

BU İŞTE EN ÇOK YAYGARAYI KİM KOPARIYORSA KİMLİKLERİ ÇALAN O DUR.

2
1
yanıtYanıtla
analist:

aklima gelmisken söyliyeyim bu kimlik bilgilerin calinmasitahminim baskanlik secimi ile ilgili sahtekarlik olabilir

2
1
yanıtYanıtla
gurbetcı:

Amaçlanan hükümetin zora düşmesi bunu kum yapar chpkk hem suclular hem de yuzsuzler

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title