Haberler

Çağlayan ve Güler Seçim Bölgelerinde Kaybetti

Güncelleme:

Yolsuzluk iddialarına adı karışan ve bakanlık görevinden istifa eden Muammer Güler ve Zafer Çağlayan seçim bölgeleri Mersin ve Mardin'de kaybetti.

Yolsuzluk iddialarına adı karışan ve bakanlık görevinden istifa eden Muammer Güler ve Zafer Çağlayan seçim bölgeleri Mersin ve Mardin'de kaybetti. Mersin'i MHP, Mardin'i Bağımsız aday kazandı.

AK PARTİ HATAY'DA 3. PARTİ OLDU

Mersin'de MHP adayı Burhanettin Kocamaz yüzde 31, CHP adayı Macit Özcan yüzde 28, AKP aday Mustafa Sever yüzde 27 oy aldı. AK Parti bu ilde 3. parti oldu. Yeni Büyükşehir olan Mardin'de ise Bağımsız Ahmet Türk'e yüzde 51, AK Partili Mehmet Kahraman'a yüzde 37 oy çıktı.

SADECE ŞAHİN KAZANDI

Adaylığını koyup kaybeden bakanlar ise Sadullah Ergin ve Binali Yıldırım oldu. Hatay'da CHP'li Lütfü Savaş yüzde 42, AK Partili Sadullah Ergin yüzde 39 oy aldı. İzmir'de Aziz Kocaoğlu yüzde 50 AK Partili Binali Yıldırım yüzde 35 oy aldı. Seçimde aday olan AK Partili üç eski bakandan sadece Fatma Şahin başarılı oldu. Şahin Gaziantep'te yüzde 54 ile seçimi kazandı.

DİYARBAKIR 'KIŞANAK' DEDİ

Balıkesir'de AK Parti milletvekili Edip Uğur yüzde 38 ile birinci oldu. Diyarbakır'da BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak yüzde 57 ile seçimi kazandı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Ağrı Belediye Başkanlığını yüzde 46 ile kazandı. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul'da sadece yüzde 4 oy alabildi.

CHP'NİN KAZANANLARI

Edirne'de CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan yüzde 37 ile, Kırklareli'de CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, ise yüzde 38 ile başkan oldu. Ordu'da AKP İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz yüzde 52 ile ve Eskişehir'in Odunpazarı İlçesinde CHP'li milletvekili Kazım Kurt yüzde 41 ile seçimden galip çıktı.

DANİŞ VE ENSARİOĞLU KAYBETTİ

Diyarbakır'da AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu kaybederken, Antalya'da Menderes Türel kazandı. AK Parti milletvekili Mehmet Daniş Çanakkale'de 17 puan geride kaldı. AKP İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak'ta 11 puan, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de Çorlu'da 18 puan geride kalıp kaybetti.

CHP milletvekili ve Manisa adayı Özgür Özel, Trabzon adayı Volkan Canalioğlu, Üsküdar adayı İhsan Özkes de seçimi kaybetti. Aydın'da Ali Uzunırmak, Muğla'da Mehmet Erdoğan ile seçmenin karşısına çıkan MHP, iki ilde de kaybetti.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Çağlayan Mardin Mersin Politika Haberler

500

Yorumlar (34)

analizcibaşıkral_sin@hotmail.com:

2011 yılı oy oranı ...43 milyonun , 21 MİLYONU AKPnin .......... 2014 yılı oy oranı ...48 milyonun , 19 MİLYONU AKPnin ....... Kazananı bilemem ama... KAYBEDEN BELLİ ..!!!

24
15
yanıtYanıtla
Mehmet Erdoganilgazli63@hotmail.com:

Gerçekler meydana çıkar kimse üzülmesin zafer inananlarin olacak tayyip olmayan tayyip de tarihte diktatör olarak anılacak tır benim tahminime gore.

25
13
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

@VANLI RUMUZLU KARDEŞ? PEKİ SİZ NE YAPIYORSUNUZ? AKP'Yİ SAVUNURKEN CHP'YE VE MHP'YE KÜFRETMİYOR MUSUNUZ? E CHP VE MHP'DE AKP KADAR OY ALMIŞ; ONU NE YAPACAĞIZ? O MİLLETİN İRADESİ DEĞİL Mİ? O OY VERENLER BEN MESELA BU MİLLETTEN DEĞİL MİYİM? MHP'YE OY VERDİM DİYE İNSANLIKTAN MI ÇIKTIM? VALLA SİZ MUHALEFETİ ÖTEKİLEŞTİRDİNİZ VE ÖYLE BİR KİN VE NEFRET EKTİNİZ Kİ BEN MESELA 35 YAŞIMDAYIM VE HAYATIMIN HİÇBİR DÖNEMİNDE BÖYLESİNE AYRIŞTIRILDIĞIMI; SIRF İKTİDARA OY VERMEDİM DİYE ÖTEKİLEŞTİRİLDİĞİMİ VE BU KADAR KİN VE NEFRET TAŞIDIĞIMI HATIRLAMIYORUM..! NE OLACAK BEN GİBİ İNSANLARI; HAYATINDA CAM DAHİ KIRMAMIŞ NAMUSLU İNSANLARI KİN VE NEFRETLE DOLDURUP KARŞINA DÜŞMAN DİYE ALIRSAN NE OLACAK VANLI KARDEŞ? NE İSTİYORSUNUZ? SAVAŞMAK MI İSTİYORSUNUZ? ANLAMIYORUM; AMACINIZ NEDİR?

26
6
yanıtYanıtla
muratsonsuzca_48@hotmail.com:

biz sizler gibi sokak olaylarıyla değil sandıkla cevap veriyoruz .. ak parti camiası sokaklara çıkıp taşkınlık yapacak kadar hiç bir zaman olmadı ve olmayacak mensubu olduğun siyasi partinin taşkınlıkla hakaretle yürüttüğü seçim kampanyasının dersini halk verdi artık demokrasiye saygı göstermenizin zamanı gelmiştir.

yanıt0
yanıt0
Sermet TEZCANysermet@gmail.com:

Murat; taşkınlık yapmadan anayasal hak olarak barışçık bir yürüyüşe polisten gelen gereksiz ve uyarısız sert darbeler sana olsa ne olurdu, sen ne yapardın bilemem. Sandıkta verdiğin cevap ise bu yolsuzlukların aklandığı anlamına hiç gelmez. Üstelik; taşkınlık ve aymazlık başka şehirlerden getirilip o şehirlerde kalabalık topladım diyebilmek.... çok üzücü ve çok anlamlı bence.

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞalime276@hotmail.com:

Boş versene kardeş..MHP'ye ya dam gibi biri gelir ya da başka kapı buluruz..Bizi bu duruma getirenler utansın..Oylar sağa, sola kaydı.İşte sokak kabadayıları klavye kabadayıları oldu..MHP sesimimizi duymazsan gidecek kapımız var..Milliyetçi olupta ne akp ne de chp hiçbirine oy vermem, verenlerede şaşarım doğrusu

yanıt0
yanıt0
emelemel3529@gmail.com:

türkiyem bravo tebrikler.bende 33 yaşında mhp ye destek veren biriyim bu kadar ayrıştırmayı, bu kadar oy rezilliğini hayatımda görmedim..akp benim için pkk kadar tehlikeli bir partidir bundan sonrası için..haksızlık hukuksuzluk elektrik kesintileri,çalınan oylar,herşeyi anlatıyor.

yanıt0
yanıt0
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

SABAH BİR GAZETECİNİN KÖŞE YAZISINI OKUDUM; DİYOR Kİ 'SANAL ALEMDE AKP MUHALİFLERİ ÇOĞUNLUKTA AMA ONLARDA KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ SÖYLÜYOR; BİR ETKİLERİ OLMUYOR' DİYE YAZMIŞTI..! EVET BELKİ TOPLUMU TEMSİL ETMİYORUZ AMA ALLAH ŞAHİTTİR HIRSIZLIKLARA VE ADALETSİZLİĞE KARŞI OLDUĞUMUZA..! DÜNYADA GEÇER AKÇE DEĞİLSE ARTIK DÜRÜSTLÜK VE ADALET NE YAPALIM..! ALLAH KATINDA ADALET YİNE ADALET..! AKPLİLER ADALETSİZLİKLERİ HOŞ GÖRÜYOR DİYE ONLARLA BİRLİKTE CEHENNEME KOŞAR ADIM GİDECEK DEĞİLDİK YA..! BU HAFTA YİNE CUMA NAMAZINA GİDECEKSİNİZ AKPLİLER VE YİNE İMAM EFENDİ AYETİ OKUYUP MEALEN DİYECEK Kİ 'MUHAKKAK Kİ ALLAH ADALETİ, İYİLİĞİ.....' AMA ASLA 'MUHAKKAK Kİ ALLAH AKPYİ SAVUNMAYI; KİN VE NEFRETİ......' DENİLMEYECEK; KIYAMETE KADAR..! GERÇİ KİME ANLATIYORUM; SİZ ARTIK LAF DİNLEYECEK HALDEN ÇIKMIŞSINIZ; VİCDANINIZ YOK OLMUŞ; İNSAFINIZ KURUMUŞ..! YAZIK HARBİDEN YAZIK..!

22
6
yanıtYanıtla
sezginmurat_112_78@hotmail.com:

sandığa saygı duymayanlara sadece bir avuç kına tavsiye ederim onlar nasıl kullanacaklarını bilirler

yanıt0
yanıt0
yılyilmazayazz@hotmail.com:

9 milyon yeşil kartlı vatandaşın oylarını tehditle ellerinde tutuyorlar.Makarna ve kömür verdikleri vatandaşlar da aldıklarını kaybetmemek için oylarını bunlara veriyorlar.kimiside bunları Müslüman zannedip oylarını veriyorlar..CEHALET DİZ BOYU

yanıt0
yanıt0
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title