Haberler

'Çağları aşan sevgi dili' tüm Çorum'a yayılıyor

Güncelleme:

"Hacı Bektaş Veli Yılı" ile "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Özejder Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğiyle büyük beğeni alan paneller, Çorum'daki ilçelerde öğrencilerle buluşuyor.

UNESCO'nun anma ve kutlama yıl dönümleri arasında bulunan Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. ve Yunus Emre'nin vefatının 700. yıldönümü olan 2021 yılının "Hacı Bektaş Veli Yılı" ile "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ileÖzejderSosyalBilimlerLisesiişbirliğinde geçtiğimiz yıl Çorum İl merkezinde yapılan ve büyük beğeni alan paneller, ilçelerimizdeki öğrencilerle buluşuyor.

Panellerin ilki geçen hafta İskilip'te gerçekleştirildi. Açılış töreni Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan panele İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Orman İşletme Müdürü Bülent Kayadibi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atçıoğlu, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Osman Yütgenç, Çorum Özejder Sosyal Bilimleri Lisesi Müdürü Necmettin Ünal, Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Numan Yalvaçer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Protokol konuşmalarında, İskilip'te kendileriyle ilgili panel yapılan Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Mehmet Akif Ersoy'un anılmasından çok anlaşılmasına, hayatlarının eserlerinin örnek alınmasına ihtiyacımız olduğu vurgulandı.

Protokol konuşmalarının sonra Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri altışar kişiden oluşan gruplar halinde Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Mehmet Akif Ersoy'u, İskilip Anadolu Lisesi'nde Hacı Baktaş-ı Veli'yi, İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Ahi Evran'ı, İskilip Azmi Milli Ortaokulu'nda Yunus Emre'yi anlatan panellerini sundular. Panel sonunda panelist öğrencilere katılım belgesi verildi.

İlçe panellerinin ikincisi hafta başında (17 Ocak 2022 günü) Osmancık'ta yapıldı. Osmancık Fen Lisesi'ndeki açılış programına İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Osman Yüztgenç, Özejder Sosyal Bilimleri Lisesi Müdürü Necmettin Ünal, Osmancık Fen Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Protokol konuşmalarının ardından panelist öğrenciler Osmancık Fen Lisesi'nde Mehmet Akif Ersoy'u, Tevfik İleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Hacı Baktaş-ı Veli'yi, Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu'nda ise Yunus Emre'yi anlatan sunumlarını gerçekleştirdiler. Paneller sonunda katılımcı öğrencilere Katılım Belgeleri verildi.

İdareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından çok beğenilen ve çok faydalı olduğu belirtilen panellerin eğitim öğretim yılının ikinci yarısında imkanlar ölçüsünde diğer ilçelerde de yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yunus Emre Hisarcık Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title