Haberler

Büyükşehir Meclisi Çiftçi'siz Toplandı

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi yeni seçilen belediye başkanı Nihat Çiftçi'yi bekliyordu ancak Çiftçi, Eylül ayının ilk birleşimine katılmadı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Nihat Çiftçi'nin seçilmesinden sonra Eylül ayının ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Çiftçi'nin 1 Kasım milletvekili seçimi için istifa eden Celalettin Güvenç'in yerine meclis tarafından seçilmesinin ardından dünkü oturuma başkanlık yapması bekleniyordu. Ancak Çiftçi'nin meclis toplantısının yapıldığı saatlerde Karaköprü'deki ilçe belediye başkanlık seçimi için AK Parti'li yetkililerle görüşmelere katıldığı belirtildi.

KAYTAN DA OLMAYINCA

Karaköprü Belediye Başkanlığından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Nihat Çiftçi'nin yerine kimin getirileceği merak konusuydu. Karaköprü'deki ilçe belediye başkanlığı için ismi geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan'ın da ismi geçiyordu. Kaytan da meclisin dünkü toplantısına katılmayınca oturuma Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi İkinci Başkan Vekili Mehmet Yüzücü başkanlık yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşimde önce yazılı soru önergeleri ele alındı. Önergelerin okunmasının ardından oturum başkanı Yüzücü, gündem maddelerini üyelerin oylamasına sundu.

GÜNDEM MADDELERİ

Eylül ayının ilk oturumunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündem maddeleri şöyle oluştu: Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanları içinde yer alan Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait muhtelif taşınmazların harca esas değer üzerinden Büyükşehir Belediyesi adına satın alınması, Satın alınan Taşınmazların bedeli karşılığı da Milli Eğitim Müdürlüğünce okul yapılmak üzere talep edilen Eyyübiye ilçesi Gölbaşı Mahallesindeki 2 adet taşınmazın Maliye Hazinesi adına devri için Belediye Encümenine yetki verilmesi.

Fuar ve Rekreasyon alanı için DSİ ile protokol yapmak için Büyükşehir Belediye Başkanına Yetki verilmesi.

Eyyübiye ve Haliliye ilçelerimizde oluşan bulvar ve caddelere isim verilmesi.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA HAVALE EDİLECEK KONULAR

Siverek İlçesine ait hazırlanmış 1/5000 ölçekli İlave revizyon Nazım imar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı.

Hilvan İlçesi içerisinde geçen derenin ıslah edilmesi amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı.

ŞUSKİ Genel Kurulu.


KIZLAR OKULA GİDEMEYECEK

Oturum başkanı Yüzücü oturum kapattığını söyledi ancak Demokratik Bölgeler Partisi (DPB) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aliye Kızıldamar Birecik'e bağlı bir köydeki okula giden öğrenciler için servis aracının olmadığını ve öğrencilerin eğitimden uzak kalacağını söyledi. Sorunu ilçe milli eğitim müdürlüğüne aktardıklarını kaydeden Kızıldamar, yetkilerin şubat veya mart ayına kadar servis veremeyeceğini bu yüzden de öğrencilerin okuldan uzak kalacağını ifade etti. Bu durumda en büyük mağduriyetin kız çocuklarının yaşayacağını kaydeden Kızıldamar, büyükşehir belediyesinin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini dile getirdi.

PARK VE MAHALLELERİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Kızıldamar'ın açıklamalarının ardından söz alan DBP'li Esra Güler Aslan ise Ceylanpınar Belediyesi'nin gündemsiz toplandığını ve hiçbir sorunun dile getirilmediğini söyledi. İlçede keyfi bir şekilde bazı park ve mahallelerde isim değişikliğine gidildiğini kaydeden Aslan, bir mahalle muhtarının sorunu anlatmak için Ceylanpınar Belediyesi'ne gittiğini ve bir yetkilinin 'Siz DBP'lisiniz, sizin için bir şey yapamayız' şeklinde sözlerle karşılaştığını iddia etti. Aslan'ın açıklamalarının ardından söz alan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, ilçedeki sorunların çözüm yerinin yine ilçe belediyeleri olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine Viranşehir Belediyesi Eşbaşkanı Emrullah Cin, ilçelerdeki isim değişikliklerine karşı olduklarını, çoğunluğu eline geçirenlerin böyle yollara başvurmaması gerektiğini zamanla bunun kültür haline geleceğini ve bunun önüne geçilemeyeceğini vurguladı. Toplantı sözlü önergelerinin ardından sona erdi. Büyükşehir belediye meclisi bugün 14:00'da yeniden toplanacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güler Aslan Şanlıurfa Eylül Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title