Haberler

Büyükşehir Fırtınanın İzlerini Siliyor

Antalya’da gece yarısında etkili olan şiddetli fırtına ve yağış özellikle Kemer bölgesinde etkili oldu.

Antalya'da gece yarısında etkili olan şiddetli fırtına ve yağış özellikle Kemer bölgesinde etkili oldu. Tekirova, Cumayeri ve Kuzdere Mahallelerinde ağaçlar devrildi, evlerin çatıları uçtu ve seralar zarar gördü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bölgedeki vatandaşların yardımına koştu ve hasar tespitinde bulundu.

Antalya ve ilçelerinde gece yarısı kuvvetli fırtına, yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Büyükşehir Belediyesi de gece saatlerinden itibaren seferber oldu. Vatandaşların yardımına koşan ekipler, gece boyunca çalışmalarına devam etti. Antalya'da oluşan olumsuzlukların giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı 558 personel, 13 pikap, 12 yol süpürme makinesi, 3 adet vidanjör, 5 adet damperli kamyon, 7 adet damperli kamyonet, 3 adet sepetli ağaç budama aracı, 2 adet kepçe, 7 adet çöp kamyonu ile kentin çeşitli noktalarında çalışma yaptı. Fırtınayla caddelere savrulan bitki ve materyaller tehlike oluşturmaması için ekipler tarafından temizlendi.

Çatılar uçtu ağaçlar devrildi

Tekirova Cumayeri Mahallesi'nde etkili olan kuvvetli fırtına ağaçları kökünden söktü, evlerin çatılarını uçurdu, seralara zarar verdi. Elektrik telleri koptu, bazı evlerin gün ısılarını uçurdu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri de Tekirova, Cumayeri ve Kuzdere mahallelerine giderek, vatandaşların yardımına koştu. Fırtınanın izlerinin silinmesi için temizlik çalışmaları yapıldı. İncelemeler yapan ekipler, hasar tespitinde bulundu. Fırtına ve yağmurdan dolayı evinin çatısı kalkan ve gün ısısı uçan Adnan Demirtaş, her şeyin kısa bir zamanda olduğunu söyleyerek, "Önce dolu başladı ve gece yarısı saat 3'te kuvvetli fırtına başladı çok kısa sürmesine rağmen büyük zarar verdi. Önce cam çerçeve kırıldı sonra çatıdaki kiremitler ve gün ısısı uçtu" diye konuştu.

Hasar tespiti yapıldı

Gece boyunca şiddetli gök gürültüsü ve yağmurdan dolayı hiç uyumadıklarını ifade eden Songül Güneş, "Büyük bir gürültü ile fırtına başladı, çocuklarımın yanına gittiğim sırada fırtınadan dolayı evimizin çatısı kalktı ve tekrar yerine oturdu ama o sırada yağmur üzerimize yağdı. Zaten fırtına çok kısa sürdü ama her şey bir anda oldu anlayamadık" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumayeri Tekirova Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title