Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Semt Konağı Açılışı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımını tamamlanan Kiltepe-Çarmuzu Semt Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımını tamamlanan Kiltepe-Çarmuzu Semt Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Semt Konağı'nın açılış törenine AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili İsmail Nacar, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, seçimden hemen sonra dur durak bilmeden çalışmalar yapmaya başladıklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyemiz Kiltepe ve Çarmuzu Mahallelerine hizmet verecek olan güzel bir eser kazandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bugüne kadar 5 semt konağını Malatya'ya kazandırdıklarını belirterek, Çarmuzu ve Kiltepe'de sosyal ve kültürel hayatı olumlu etkileyecek bir tesisi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çakır şöyle konuştu, "Çarmuzu ve Kiltepe bölgesinde yoğun bir genç nüfusu var. Bu genç nüfusumuzu daha eğitimli, topluma daha faydalı insanlar olarak yetiştirmek en temel amacımız. Sosyal ve kültürel etkinliklerin de icra edileceği bu tesisimizde gençlerimiz ayrıca yeteneklerini geliştirme imkanı da bulabilecekler. Bu gayeyle hizmete açtığımız tesisleri daha anlamlı buluyoruz. Çarmuzu-Kiltepe Semt Konağının yapımına geçen yıl başladık. 1 yıl sonra çevre düzenlemeleriyle birlikte nezih bir mekan haline getirdik. Şuan konağımızdan 120 öğrencimiz istifade ediyor. Konağımızda ayrıca 6 sanatsal kursumuz var. Tesisimiz aynı zamanda çok amaçlı bir tesis, kadınlarımız ve genç kızlarımız da faydalanabilecekler. İhtiyaç olan her bölgemize bu konaklardan yapmayı planlıyoruz. Bu hizmetlerimizi, ilçelerimize ve kalabalık mahallelerimizde de yapacağız. Nasıl ki; Malatya'nın her metrekaresine yol, alt yapı, itfaiye, temizlik ve park bahçeler gibi birçok hizmet gidiyorsa, sosyal ve kültürel anlamda da gelişimleri sağlanacak" şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin törende yaptığı konuşmada "Böyle nezih sosyal ve kültürel aktivitelerin icra edileceği bir mekanı bu bölgeye kazandırdığı için Sayın Ahmet Çakır ve bütün ekibine en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun. 2009 yılında göreve seçilen Sayın Ahmet Çakır ile beraber özellikle bu çevre yolunun altı diye bazı dönemlerde ötekileştirme diye algı oluşan buralara, maalesef devletten yerel hizmetlerin gelmediği noktasında arkadaşlarımız hep yakınırken, hamd olsun özellikle bakıyorum Yeşiltepe'nin öbür başından eski adıyla Boztepe'den-Yıldıztepe'ye kadar çevre yolunun altıda, çevre yolunun üstü kadar hizmet almaya başladı. Bu bölgede yaşayan çocuklarımız, yarınlarımızın mimarları olacaklar. Yarınlarımızın yöneticileri olacaklar. Yarınlarımızın siyasetçisi, devlet adamı olacak vasıfta yetişebilmeleri için böyle güzel evlere elbette ihtiyaç vardı. Diğer taraftan kızlarımızın, bacılarımızın, analarımızın el emeklerini, göz nurlarını icra edebilecekleri, yine sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği güzel bir mekanın olması gerçekten güzel bir şey. Malatya'nın kimliğine, dokusuna uygun bir eser olmuş. Çocuklarımız sokaklarda boş zamanlarını geçireceğine, buralarda yeteneklerini geliştirebilirler" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çakır Yeşilyurt Ak Parti Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title