Haberler

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 2 mahallede yıkım çalışması gerçekleştirildi

Güncelleme:

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 2 mahallede yıkım çalışması gerçekleştirildi " İBB Meclisi çok büyük vebal altındadır" Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2 ayrı mahallede bulunan riskli yapıların yıkımına devam edildi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 2 mahallede yıkım çalışması gerçekleştirildi

" İBB Meclisi çok büyük vebal altındadır"

İSTANBUL - Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2 ayrı mahallede bulunan riskli yapıların yıkımına devam edildi. Yıkım çalışmalarını yakından takip eden Başkan Akgün, "Büyükşehir meclisi bugüne kadar İstanbul'un depreme hazırlık ile ilgili yapması gereken işler açısından doğru dürüst bir görev yapmamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi çok büyük vebal altındadır. Aynı zamanda bizler 39 ilçe belediye başkanı da vebal altındayız" açıklamasında bulundu.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm programı kapsamında riskli binaların yıkımına bugün de devam edildi. Yıkımı yapılan yerler arasında Ekinoba Mahallesi'nde buluna 32 bağımsız bölümden oluşan 8 katlı binanın yanı sıra Atatürk Mahallesi'nde bulunan 12 bağımsız bölümden oluşan 4 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımları Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yerinde takip etti. Bugüne kadar yaklaşık 30 bine yakın konutu yenilediklerini kaydeden Başkan Akgün, "1987 - 88 yılları arasında yapılmış binalar bunlar. Deniz kumu ile yapıldığı için yıkılma riskleri çok yüksek olduğundan işlemleri bitti, yıkımları başladı" dedi.

"Vebal altındayız"

Başkan Akgün, İstanbul'un depreme hazırlanma noktasında eksiklerin olduğunu kaydederek, " 1999 depreminden sonra maalesef İstanbul'da depreme hazırlık yerine rant alanları oluşturularak, örneğin Esenyurt gibi örneği Bakırköy Sahil'deki yerler gibi depremde yıkılmayacak yerler yerine yeni yeni beton bloklar İstanbul'da faaliyete geçirilmiştir. En bariz örneği Büyükçekmece ilçesinin eski mahallesi beldesi olan Esenyurt'ta Haramidere'nin her iki kısmında yüksek katlı binalar yapılmasıdır. Deprem esnasında çok büyük risk oluşturacak alanlara girilmiştir. Deprem hazırlığı yerine sanki depremde faciaların yaşanması için özel bir hazırlık yapılmış. Bir diğer husus ise maalesef büyükşehir meclisi bugüne kadar İstanbul'un depreme hazırlık ile ilgili yapması gereken işler açısından doğru dürüst bir görev yapmamıştır. Önümüzde bulunan depremde yanacak canlar ile ilgili herhangi bir faaliyet yok. Sadece kenti partilerinde siyaset yapmakla meşguller. Bu neden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi çok büyük vebal altındadır. Aynı zamanda bizler 39 ilçe belediye başkanı da vebal altındayız. Çünkü yarın canlar yandığı, binalar çöküp yüzbinlerce milyona yakın insan hayatını kaybettiği zaman halkın vicdanında hepimiz sorumlu olacağız ve halk vicdanında hepimizi cezalandıracaktır. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin derhal gerçeklerine dönmesini ve pandemi devam ederken en büyük vurgunu depremde yiyebileceğimiz unutmamaları gerektiğini söylüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

HALUK HAN:

GÜRPINAR VİSTA KONAKLARINI IMAR NEDEN KAPALI BU RAPORU VEREN TÜBİTAK ŞU FETÖ DEN ALINMIŞLAR BU KONUYA Bİ ZAHMET BAK HASAN BŞKN

0
0
yanıtYanıtla
Karapınar:

Hep mimar oba hep Büyükçekmece Murat Çeşme tepeye ne zaman sıra gelecek.sizleri vicdanınız la başbaşa bırakıyoruz İnşallah.her şey güzel olacak başkanım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title