Haberler

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

Tarsus'ta 30 Ağustos Zaferi'nin 90.yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tarsus'ta 30 Ağustos Zaferi'nin 90. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törenlere Mersin Toroslar Kaymakamı ve Tarsus Kaymakam Vekili Kaya Çıtak, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Garnizon Komutanı Albay Abdülkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Müftü Abdülkadir Akbaba, AK Parti İlçe Başkan Vekili Yüksel Atum, CHP İlçe Başkanı Mehmet Özel, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Cem Yeşil, oda ve dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Üsteğmen Oktay Ağtürk, törende yaptığı konuşmasında, 30 Ağustos Zaferi'nin kazandıran birlik ve beraberlik ruhu olduğunu belirterek, Türk Milleti ve Mehmetçik'in 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere ağır bir ders verdiğini söyledi.

30 Ağustos Zaferi'nin 90. yıl dönümü ilk günkü heyecan ve gururla kutlamanın kıvancı içinde olduklarını ifade eden Ağatürk, şöyle konuştu:

"Bu büyük zafer Yüce Türk milletine ve onun kahraman ordusuna kutlu olsun. Bu bayrama adını verdiği zafer ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen dünyanın o günkü güçlerine karşı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki yüce Türk milletinin bütün imkansızlıklara rağmen sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığıyla kazanılmıştır. Bu zaferi kazandıran birlik ve beraberlik ruhudur. Milletimiz ve Mehmetçik 30 Ağustos zaferiyle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzunca bir süre unutamayacakları bir ders vermiştir."

Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterilerinin ardından Kaymakam Kaya Çıtak, AK Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Yavuz ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kaya Çıtak Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title