Haberler

Bursaspor 52 Yaşında

Güncelleme:

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, 52 yıl önce kurulan kulübün hedefinin daima zirve olacağını bildirdi.

Bursa spor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, 52 yıl önce kurulan kulübün hedefinin daima zirve olacağını bildirdi.

BURSA'NIN KURULUŞU CUMHURİYET'E DAYANIYOR

Bölükbaşı, kulübün kuruluşunun 52'nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Bursa spor'un, 1 Haziran 1963'te, kökleri cumhuriyetin kuruluş yıllarına dayanan Acar İdman Yurdu, Akın spor, İstiklal Gençlik, Pınar spor ve Çelik spor'un birleşmesiyle oluştuğunu hatırlattı.

O gün Anadolu'da doğan bu yıldızın zamanla büyüdüğünü ve sayısız başarılarla Anadolu'dan Avrupa'ya kadar uzanarak ülkenin gururu haline geldiğini vurgulayan Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"33 kurucu üyenin 1963 yılında yaktığı ateş, 52 yıllık büyük bir sevdaya dönüştü. Tırnaklarıyla kazıyarak geldiği günümüzde Türkiye'nin en güçlü spor kulüplerinden biri olan, yaşadığı tertemiz şampiyonlukla gönülleri fetheden Bursaspor'un hedefi daima zirve olacaktır. Türkiye'nin tartışmasız en büyük camiasının baş tacı ettiği kulübümüze kuruluşundan bugüne kadar hizmet veren tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize, teknik adamlarımıza, sporcularımıza ve yeşil-beyazlı renklere gönülden bağlı taraftarımıza saygılarımı sunuyor, aramızdan ayrılmış olan bütün değerlerimizi özlem ve rahmetle anıyorum. Bursaspor'un büyümesinde, gelişerek bugünlere gelmesinde elde ettiği başarılarda pay sahibi olan Bursa'nın değerli basınına, kent dinamiklerimize, iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, reklamlarıyla bu büyük markanın yanında olarak desteğini esirgemeyen tüm kişi ve kurumlara sonsuz şükranlarımızı sunuyorum."

Bölükbaşı, Bursaspor'un çok büyük bir aile olduğunu belirtti.

Kenetlenerek bir bütün haline geldiklerinde önlerinde hiçbir gücün duramayacağını 2010'da gösterdiklerini hatırlatan Bölükbaşı, "Bu güzel tabloyu yeniden yaşamak için ihtiyacımız olan tek şey birliktelik. 'Birlikten kuvvet doğar' sözünden yola çıkarak, altyapısında futbol oynama şerefine eriştiğim, 8 yıldır yönetici ve başkan olarak hizmet vermeye devam ettiğim kulübümüzün 52'nci kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, başarı dolu yılları yaşamak temennisiyle büyük Bursaspor camiamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Recep Bölükbaşı Çelikspor Bursaspor Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (4)

Bozkurt Bursa:

Nice yıllara şehrimin takımı Bursaspor.

1
0
yanıtYanıtla
gökdere:

şampiyon bursa

1
0
yanıtYanıtla
ENES GSmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

2. TAKIMIM BURSA NAPCAM SIMDI BILMIO ARADA KALDIM

0
0
yanıtYanıtla
TeksasmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Daha nice mutlu sampiyon yillara timsahim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title