Haberler

Bursalı Hattatlar Valiye Tuğra Yaptı

Güncelleme:

Bursa'da hat sanatı ile uğraşan Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği üyesi sanatçılar, yeni Vali Münir Karaloğlu'na bir tuğra hediye etti.

Bursa'da hat sanatı ile uğraşan Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği üyesi sanatçılar, yeni Vali Münir Karaloğlu'na isminin Osmanlıca yer aldığı bir tuğra hediye etti.

Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği yöneticileri Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Namazgah Yokuşu'ndaki Şabani Dergahında hat, tezhib, ebru ve naht kursları verdiklerini belirten Bab-ı Nun Derneği Başkan Yardımcısı Ali Özden, "Bizler değişik mesleklerde çalışan arkadaşlarız. Gayemiz Türk İslam sanatlarını günümüzde yaşatmak ve güzel örneklerini ortaya koymaktır. İstanbul'dan 10 yıldır hat dersleri vermeye gelen Kültür Bakanlığı hattatı

Mahmut Şahin'in önderliğinde 100 hat talebesi şu anda kurslara devam ediyor. Bursa'da Mahmut Şahin'in icazet vermeye hazırlandığı 15'den fazla hattat var. Hanım hattatlarımız da çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Birçok hat sergisi açıyoruz. Sanatçılarımızın eser vermesinin yanı sıra cami ve tarihi türbelerin eksik hat yazılarının tamamlanması konusunda da fisebililllah çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son dönemde restorasyonu tamamlanan Yeşil, Muradiye, Hamzabey, Kiremitçi Sinan Bey, Üftade Dergahı, Beşikçiler, Nakkaş Ali, Dibekli, Kestel Vani Mehmet Efendi camilerinin ism-i celal ve nebileri ile cihar yar-ı güzin levhalarını hazırladık. Bursa'daki 5 padişahın türbelerine de bilinen tuğralarını kesiyoruz. Sadece Bursa değil, Türkiye'nin değişik şehirleri ile Balkanlar'daki Osmanlı eserlerine de yazılarımızı gönderiyoruz. Bursa hat konusunda çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu da, şehirde Osmanlı eserlerinin restorasyonu konusunda mahalli idarelerin çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Osmanlı döneminde gözde olan hat ve tezhib çalışmalarının kusursuz bir şekilde yerine getirilmesi önemlidir. Yapılan restorasyon çalışmalarının daha iyi bir şekilde takdim edilmesine bu hat çalışmaları da katkı koymaktadır. Bursa'nın bağrında uzun yıllar süren hat, tezhib gibi gelenekli sanatlarımızın bugün de yaşatılması bizleri mutlu ediyor. Bilhassa hanım sanatçılarımızın olması daha büyük önem arz etmektedir. Bu güzel sanatların yaşatılmasına katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette yönetim kurulu üyelerinden Ali Özden, Demirali Kurtulmuş, Ömer Cihat Bay ve Recep Ulu da hazır bulundu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title