Haberler

Bursa Film Oluyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karagöz Sinema Atölyesi'nin 2013 yılında çekeceği 16 kısa filme destek verecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından şehri kültürel, sanatsal ve sosyal açıdan etkinleştirmek amacıyla koordine edilen ve etkin resmi, sivil kuruluşlar, kültür-sanat-düşün insanlarının katılım ve katkı koyduğu 'Etkin Şehir' projeleri zincirine 'Bursa Film Oluyor' çalışması da eklendi.

Karagöz Sinema Atölyesi'nin bağlı olduğu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç ile Kültür Şube Müdürü Nur Çakır'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya proje ortağı kurumların başkan ve temsilcileri katıldı.

Etkin Şehir Proje ortaklarından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, MESO, BUSAT, Aile Akademisi, İl Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü, BESOB, İlim Yayma Cemiyeti, BİHMED, Nilüfer Hatun AKSED, Gemlik Belediyesi, Yıldırım Kent Konseyi, Hayat Hastanesi, Tabipler Odası, Pembe Pusula Gazetesi, Bir İnsan Değişirse Projesi, Balibey etkin sanatçı grubu, İHH, Erikli Spor Kulübü, Bursa Valiliği Kültür Turizm Tanıtma Birliği ve Eski Elyazmalar İl Müdürlüğü başta olmak üzere proje ortağı olan birçok kurumdan yetkililer, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Genel Koordinatörü Servet Hocaoğulları'nın sunumunu dinledi.

'Bursa Film Oluyor' projesinin sunumunda 'Sinema-Şehir' diyaloğunun kurulmasını ve her çalışmanın bir bütünleşik karakter taşıması gerektiğini ifade eden Hocaoğulları, çalışmayla hikaye, plato, senaryo, karakter ve dil olarak Bursa'yı bütünlemeli. Nitekim Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin sinemaya verdiği destek ve her projede uyguladığı bütüncü bakış bize rehber olmuştur. Bu bütünlüğe etkin resmi, sivil kurum ve etkin kültür sanat insanlarının katkısı büyük olacaktır. Etkin Şehir projesine her gün katılanlar bu çabayı zaten başlatmış durumda. Önemli olan her üründe bu birliği, bütünlüğü korumak ve dile yansıtmaktır. Etkin Şehir proje ortaklarının alt yapısı ve katkısı bu başarı için yeterlidir" diye konuştu.

"Bursa farkındalığı oluşuyor"

Gecede ana çerçevenin vizyonu hakkında proje ortaklarına bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, "Etkin Şehir projesine gösterilen ilgi ve katkı her geçen gün artıyor ve proje ortağı olmak için başvurular gelmeye devam ediyor. Dolayısıyla bir "Bursa" farkındalığı oluştuğunu gözlemliyoruz. Nitekim Etkin Şehir Ocak ve Şubat programının zenginliği, bu çabanın kısa sürede meyveler verdiğini ispatlıyor. Şehri tüm yönleriyle etkinleştiren projenin sinema yönüyle de gelişecek olması bizler için ayrı bir heyecan. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Recep Altepe'nin sinemaya verdiği destek bizler için en büyük güvence.

Kamuoyunun hatırlayacağı gibi yeni kurulan Karagöz Sinema Atölyesi'nin muhteşem bir gala ile kamuoyuyla buluştuğu gecede gösterilen 16 filmin tamamının Bursalı sinemacılar tarafından çekilmesi de büyük takdir toplamıştır. Bu başarıyı 2013 yılında bir üst aşamaya çekerek Etkin Şehir Proje ortaklarıyla birlikte çekeceğimiz "16" filmle bir "Bursa" hafızası oluşturacağız. Kuşkusuz Bursa sadece doğal platosunu göstereceğimiz 16 bölge ile değil; aynı zamanda Bursa'lıyı anlatacak 16 hikaye ile aktarılacak, 16 önemli değerimizi bir bütünlük içinde göstermeye çalışacağız. Çünkü ister kısa film, ister belgesel veya uzun metrajlı bir film çekin; sonuçta Bursa'da geçen bir hikaye ile sınırlı değil; bizim "Bursa" diyebileceğimiz bir bütünün parçaları olmak durumunda her çalışma" şeklinde konuştu.

Karakoç, sinemanın bütünleştirici gücünü gecikmeden değerlendirmek gerektiğini vurguladı. 'Bursa Film Oluyor' çalışması Karagöz Sinema Atölyesi'nin 2013 sezonu 'Senaryo' çalışması ile bütünleşik olarak yürütülecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Nur Çakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title