Haberler

Bursa'da Yağmur Altında 'Kudüs' Yürüyüşü

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi. Yaklaşık bin kişi, ABD ile İsrail'e tepki için yoğun yağışa rağmen Atatürk Bulvarı'nda yürüdü.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileriyle bine yakın Bursalı, öğle saatlerinde, İnegöl Belediyesi'nin önünde toplandı. Yoğun yağışa rağmen programı iptal etmeyen grup, Atatürk Bulvarı üzerinde yaklaşık 2 kilometre ilerideki anıtın önüne kadar yürüdü. Yağmur nedeniyle ıslanan yaklaşık bin kişi, Atatürk Anıtı'nın önünde toplanarak, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıp, Kudüs için dua etti. Burada grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı İnegöl Şube Başkanı İlhan Tatlı, şunları söyledi:

"İslam dünyası, bütün Filistin topraklarına ve Filistin'in başkenti Kudüs'e sahip çıkmalıdır. Siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail'e ve İsrail'in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik her türlü boykot ve ambargo uygulanmalıdır. Hatırlatmak isteriz ki eğer şiddet sarmalı, bölgemizi ve dünyamızı sararsa bütün dünyada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer hiçbir din ayırt edilmeksizin hepsi için güvenlik riski vardır. Görünen odur ki İsrail, Filistin'i işgal etme ve sonrasında işgal topraklarını Suriye-Türkiye ekseninde genişletme planları yürütmektedir. Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere bir çok güçle iş birliği yapmaktadır. Filistin ve Kudüs'ün müdafaası, herkesin mesuliyetidir. Kudüs'ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır. Mescid-i Aksa ile Ayasofya paralel yürür. İstanbul'un savunması bugünden başlar. ABD Başkanı'nın açıkladığı kararı biz, tanımıyoruz. O kararı lanetliyoruz. Bu ümmet, o kararı onların yüzüne çarpacaktır. Kudüs, bütün Müslümanların kutsalıdır. Kudüs, Filistin'in başkentidir ve öyle de kalacaktır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti, olmadı ve de olmayacaktır. Kudüs, Filistin davası değil, kıble davasıdır. Kudüs, her mümin kulun önünde bir sınav kağıdıdır."

Konuşmanın ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel'in duasıyla protesto gösterisi sona erdi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnegöl İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title