Haberler

Bursa'da İlk İftar

Bursa'da Ramazan'ın ilk iftarında, birçok kişi orucunu AŞ evleri ve iftar çadırlarında açtı.

Bursa'da Ramazan'ın ilk iftarında, birçok kişi orucunu AŞ evleri ve iftar çadırlarında açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin birçok noktasında açılan AŞ evleri ve iftar çadırları oruçlarını açmak için gelen vatandaşlar ile doldu.

Fomara Meydanı'nda bulunan Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı'na kurulan kentin en büyük AŞ evinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de vatandaşlarla iftarını açtı.

Altepe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sadece bu merkezde bir gecede 4 bin kişiye iftar dağıtıldığını ve bunun gibi Bursa'nın bir çok yerinde AŞ evleri, iftar çadırları ve çorba dağıtım noktaları olduğunu söyledi.

Altepe, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu vurgulayarak,

"Ramazan ayının Bursa'ya ve insanımıza, kültürümüze yakışır şekilde yaşanmasına büyük gayret gösteriyoruz. Ramazan Bursa'da çok canlı bir şekilde yaşanıyor, bizde buna katkı koymaya çalışıyoruz. Tüm halkımızın Ramazanını buradan kutluyorum" diye konuştu.

-İHH'nın gezici AŞ evi tırı Bursa'da

Bursa Kent Meydanı'na İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından kurulan gezici AŞ evi tırı, Ramazan'ın ilk gününde Bursalılara hizmet verdi.

Ramazan ayında çeşitli şehirlerde her gün yüzlerce kişiye hizmet vermek için hazırlanan gezici AŞ evi tırı, kentin en işlek noktalarından biri olan Kent Meydanı'nında, ilk iftarında evlerine yetişemeyen ve yemeğe ihtiyacı olan vatandaşlara iftar ulaştırdı.

İHH Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, yaptığı açıklamada bu sene Ramazan'da vakıf olarak hem Türkiye hem de dünyada 'İlinizde bereket' sloganıyla yardım faaliyetlerin başladıklarını söyledi. Aydın, her akşam ayrı bir ilde iftar dağıtan aşevi tırının bu sene Ramazan ayına Bursa'dan başladığını vurgulayarak,

"Tırımız Türkiye'nin değişik illerinde bulunan insanlara ulaşmak için yola koyuluyor. Zaten vakfımızın amacı da insanları paylaşmaya ve yardımlaşmaya yönlendirmektir" dedi.

Bu akşam 2 bin kişiye iftar dağıtan gezici AŞ evinin yarın Çanakkale'de olacağı belirtildi.

Muhabir: Tarık Üzgün / Volkan Bayraktar

Yayıncı: İbrahim Uyar - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Durmuş Aydın Fevzi Çakmak Recep Altepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title