Haberler

Burnunu yaptırmak isterken 2 bacağından oldu! Talihsiz kadın, 1 milyon TL'lik dava ile hakkını arıyor

Güncelleme:

İstanbul'da 6 yıl önce özel bir hastanede burun ameliyatı olan kadın, ameliyat sonrası fenalaştı. Ameliyatının ardından yüzünün güleceğini bekleyen Sevinç Çelik, önce enfeksiyon nedeniyle bacaklarını kaybetti. Bu süreçte kızı da lösemiye yakalanan genç kadın, 1 milyon TL tazminat talebiyle açtığı davada hakkını arıyor.

Estetik ameliyattan bir hafta sonra kontrol için hastaneye giden Çelik'in alçısı çıkarıldı. Çelik, ameliyatı yapan doktora şikâyetlerini söylese de iddiaya göre doktordan "Bunlar normal, canın çok tatlı senin" karşılığı aldı. Yeniden eve dönen Çelik'in durumu daha da kötüleşti. Kardeşi N. Çelik ablasının durumunu mahkemede, "Zaman geçtikte ateş, ağrı, bulantı ve kusma arttı. Tuvalete dahi gidecek dermanı yoktu; sürükleyerek götürüyorduk" sözleri ile anlattı. Çelik, 19 Mayıs'ta devlet hastanesi acil servisine götürüldü.

Burnunu yaptırdı bacakları kesildi, hala sonuç bekliyor

"YA HAYATI YA AYAKLARI"

Sabah'ın haberine göre, Çelik'in durumunun kötü olduğunu gören doktorlar, ameliyattan sonra kanına mikrop karıştığını ve bunun tüm vücuda yayıldığını söyledi. Yoğun bakım ünitesine kaldırılan Çelik'in ayaklarında morarma oluştu. Doktorlar, ailesine "Hastanın durumu kritik. Bacaklarını kesmemiz lazım. Ya hayatı ya ayakları" diyerek ailenin rızasını istedi.

AİLESİ ÇARESİZCE ONAY VERDİ

Aile, çaresizce onay verdi. Haziran'da Çelik'in iki bacağı da diz altından kesildi. Burun estetiği ameliyatı yaptıran Çelik bir ay sonra iki bacağını da kaybederek hastaneden çıktı.

Burnunu yaptırdı bacakları kesildi, hala sonuç bekliyor

1 MİLYONLUK TAZMİNAT

Estetik ameliyatın yapıldığı hastanenin 'ayıplı hizmet' verdiğini öne süren Çelik, 300 bin TL maddi 700 bin TL manevi tazminat talebi ile dava açtı. Avukat Cesim Parlak dava dilekçesinde, ameliyatı yapan doktorun özen yükümlülüğüne aykırı hareket ettiğini öne sürdü. Hastane adına yapılan savunmalarda ise Çelik'in bacaklarının kesilmesi ile ilgili hastanenin bir kusurunun olmadığı kaydedildi. Dilekçelerde, Çelik'in ameliyattan iki hafta sonra yediği tavuk yemeğinden zehirlendiği, enfeksiyonun da bu nedenle oluştuğu öne sürüldü.

Burnunu yaptırdı bacakları kesildi, hala sonuç bekliyor

YENİ RAPOR TALEP EDİLDİ

İstanbul Anadolu 3. Tüketici Mahkemesi, davacı tarafın talebi ile bilirkişi raporu hazırlattı. Dosyaya Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı da dahil olmak üzere 5 rapor girdi. Raporlarda, estetik ameliyat ile Çelik'in bacaklarının kesilmesi arasında bir bağ kurulamadığı kaydedildi. Çelik'in avukatları, hazırlanan raporların eksik olduğu, detaylı bir rapor hazırlatılması gerektiğini kaydetti. Mahkeme, 10 Aralık'ta yapılan 16'ncı duruşmada yeni bir rapor talebinde bulundu. Mahkeme, Çelik'in bacaklarının kesilmesinde hastanenin bir kusurunun olup olmadığının ortaya konulması için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden rapor alınmasına karar verdi. Son 6 yıllık süreçte 6 hâkimin değiştiği dava dosyasının bir sonraki duruşması ise önümüzdeki nisan ayı sonunda yapılacak.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

terfd:

bişey diyeceksin olmuyo. niye ya allıhın verdiğiyle yetinmiyonuz. bir burun estetiği ayaklarını geri verebilirmi. niye şükretmekten aciziz.

20
6
yanıtYanıtla
Boynuz:

1 milyon ne ki?ya 3 milyon almali yada 1 milyon artı her ay bakım masrafları karsılanmalı.Hic kimse 5 milyon versen ayaklarinin kesilmesine razi ollmaz

20
2
yanıtYanıtla
senar:

Eğer sağlığınızla alakalı bir sıkıntı oluşturmuyorsa estetik yaptırmamak lazım, Özellikle genel anestezi gerektiren durumlarda dikkatli olunmalı. Allah''ın takdir ettiğine razı olun lütfen, Sayın hanımefendiler lütfen.

17
4
yanıtYanıtla
6.FİLO:

Kadınlar neden Allah''ın yarattığını beğenmezler de yeniden kendileri yaptırmak isterler.

13
4
yanıtYanıtla
sunnet:

sunnet niye oluyonuz lan o zaman

yanıt4
yanıt11
Hasta:

1 milyon nedir iki? ayağın yerini tutarmı? en az 20 milyon olmalı en az net rakam olmalı.

15
1
yanıtYanıtla
Deli veli:

Kaş yaptırayım derken gözünden olmuş ne diyelim geçmiş olsun

12
1
yanıtYanıtla
kasımpaşa:

1 milyon tazminat çok az. iki bacağı gitmiş. Hayatındaki tüm süreçleri etkileyecek. 10 milyon tazminat istemeli.

9
2
yanıtYanıtla
AFAROZ:

BURUNDAKİ BİR PROBLEMDEN DOLAYI HAYATI ZORLAŞTIĞI İÇİN AMELİYAT YAPTIRSA ANLARIM DA AMA SIRF DAHA GÜZEL GÖRÜNEYİM DİYE YAPMASI APTALCA. ÜSTELİK BUNUN GİBİ YÜZLERCE HABER GÜNDEME GELMİŞKEN KENDİSİNİN DERS ÇIKARMAMASI AKILSIZ BAŞIN CEZASINI AYAKLAR ÇEKER İŞTE. YİNE DE ALLAH YARDIMCISI OLSUN. KOLAY DEĞİL. BAZEN İNSANLARIN BİR YANLIŞI BÜTÜN DOĞRULARINI GÖTÜREBİLİYOR.

5
4
yanıtYanıtla
Kadin:

Allahin verdigini begenmezseniz blyle olur iste

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title