Haberler

Burdur Müze'sine 'Kültürel Yükseliş Ödülü'

Turizmin Gelişmesine Olumlu Katkıda Bulunan Kurumlara Ödüller Veren Antalya Rehberler Odası, Burdur Müzesi'ni 'Kültürel Yükseliş Ödülü'ne Layık Gördü.

Turizmin gelişmesine olumlu katkıda bulunan kurumlara ödüller veren Antalya Rehberler Odası, Burdur Müzesi'ni 'Kültürel Yükseliş Ödülü'ne layık gördü.

Antalya Rehberler Odası tarafından Burdur Müzesi'ne 'Kültürel Yükseliş Ödülü' verildi. Ödülün takdimi için Antalya Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu ve yönetim kurulu üyeleri, Burdur Valisi Rasih Özbek'i makamında ziyaret etti.

Burdur il Kültür ve Turizm Müdürü Seyid Erdoğan ve Burdur Müzesi Müdürü Hacı Ali Ekinci'nin de bulunduğu ziyarette; Osman Özbuldu "Bizler, Turizmin gelişmesine olumlu yönden katkıda bulunan kurumlara 'İtici güç oluşturması' amacıyla teşekkür anlamına gelecek ödüllendirmeler öngördük. Bu anlamda Antalya'da yapılan turizmin bölgesel olmasını istiyoruz. Bu anlamda Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'ın entegre edilmesi gerekiyor" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Valisi Rasih Özbek de Burdur Müzesi'nin Avrupa'da Yılın Müzesi'ne aday olduğunu hatırlatarak, "Sizleri Burdurumuzun daha değişik yerlerinde daha değişik organizasyonlarla görmek istiyoruz. Burdur küçük bir il olmasına rağmen 25'i aşkın ören yeri var, bir folklorik değer taşıyan insan yapısı var. Eğitim ve kültür bakımından bölgenin en önde gelen ilidir. Eğitimde sürekli birinci olan bir ildir" diye konuştu. Turistlerin, Avrupa'da, kendi evinde olan konforu bulmak için değil, kendi ülkesinde olmayan tarihi ve kültürel güzellikleri görmek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Vali Özbek, ülkemizdeki tarihi mekanların çok iyi değerlendirilmediğini vurguladı. Yapılan organizasyonlarla bu sorunun giderileceğini ve tarihi güzelliklerin gereken değeri kazanacağını belirten Vali Özbek, Burdur'da Sagalassos, Kibyra gibi bir çok tarihi kalıntının bulunduğunu vurguladı.

Ziyaretin sonunda Antalya Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu, Vali Özbek'e Müzesi'ni 'Kültürel Yükseliş Ödülü'nü verdi.

(AG-ŞT-AT-Y) 13.03.2008 19:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title