Haberler

Burdur, 5. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Hazırlanıyor

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur'da düzenlenecek 5. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarına ilişkin, "İşini çok iyi yapan üreticilerimiz, bölgemiz dışından temin ettiği bazı ürün ya da teknolojiyi bu fuar sayesinde daha yakınından temin edebileceğini de görmüş olacak" dedi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur'da düzenlenecek 5. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarına ilişkin, "İşini çok iyi yapan üreticilerimiz, bölgemiz dışından temin ettiği bazı ürün ya da teknolojiyi bu fuar sayesinde daha yakınından temin edebileceğini de görmüş olacak" dedi.

GL Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 25-28 Nisan tarihleri arasında Burdur Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenecek. Tarımdaki son yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin sergileneceği fuarda, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak. Fuarda üreticiler, yurt içi ve yurt dışı alıcılarla buluşacak. Geçtiğimiz yıl 150 markanın yer aldığı fuarı 93 bin kişi ziyaret ederken, bu yıl 200 marka fuarda yer alacak. 100 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuara 30 bin ziyaretçi ise GL Platform tarafından otobüslerle ücretsiz taşınacak.

Fuar öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Burdur Valisi Hasan Şıldak, bölge üreticileri için fuarın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "İşini çok iyi yapan üreticilerimiz, bölgemiz dışından temin ettiği bazı ürün ya da teknolojiyi bu fuar sayesinde daha yakınından temin edebileceğini de görmüş olacak" ifadelerini kaydetti.

Vali Şıldak, Burdur'un süt hayvancılığına dayalı tarımsal potansiyelinin yüksekliğini de hatırlatarak "Süt hayvancılığına dayalı tarımsal faaliyet potansiyeli yüksek olan ilimiz, ülkenin dört bir yanında düzenlenen fuar organizasyonları içinde hayvancılık üzerine ihtisas fuarı olma yolunda hızla ilerliyor. Buna yönelik olarak başka fuarlarda göremeyeceğiniz kaliteli canlı hayvanları bu fuarda görmek mümkün olabilecek" diye konuştu.

"Üretici dört gözle bu fuarı bekliyor"

Isparta, Antalya, Denizli, Afyon ve Muğla illerindeki çiftçilerin her yıl yoğun ilgi gösterdiği fuarda 4. Honamlı teke, keçi, ve oğlak güzellik yarışmaları düzenlenerek türe özgü gösteriler de gerçekleştirilecek. GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, tarım, hayvancılık ve yem teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının bir araya geleceğine dikkat çekerek, "Fuarın, Burdur'a ticari katkısını artık kanıtladı. Burada önemli olan sektördeki yeniliklerin yakından takip edilebilmesi ve üretime yansıtılabilmesi. Burdur hayvancılık ve süt konusunda lider bir kent. Sadece ivmeye ihtiyacı vardı. Şimdi fuarımız 5. kez kapılarını açarak Burdur'un geleceğinin planlanmasında önemli misyonu yerine getiriyor. Bu fuarla birlikte Burdur da üretici de firmalar da kazanıyor, üretici dört gözle bu fuarı bekliyor" dedi.

Burdur Valisi Şıldak başkanlığındaki fuar düzenleme kurulu güç birliği yaptı. Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Ticaret Borsası, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Ziraat Odası, Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Ağlasun-Çeltikçi-Bucak Süt Üreticileri Birliği, Gölhisar-Çavdır-Altınyayla Süt Üreticileri Birliği, Yeşilova Süt Üretici Birliği, Burdur Köy-Koop Birliği fuara tam destek verdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Teke Yöresi Burdur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title