Haberler

Buca'da Halkın Bakkalı ve üretici pazarı bir arada

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesinin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için altıncı şubesini Buca Kasaplar Meydanı'nda açtığı Halkın Bakkalı yoğun ilgi görüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için altıncı şubesini Buca Kasaplar Meydanı'nda açtığı Halkın Bakkalı yoğun ilgi görüyor. Aynı meydanda kurulan Buca Köyleri Üretici Satış Alanı ise her perşembe Bucalıları aracısız üreticiyle buluşturuyor.

Halkın Bakkalı, kentin farklı noktalarında İzmirlilerle buluşmaya devam ediyor. İlki Kemeraltı'nda açılan, kısa sürede Konak Gültepe, Bayraklı Özkanlar, Karşıyaka Girne ve Menemen Ulukent'e ulaşan Halkın Bakkalı altıncı şubesini Buca Kasaplar Meydanı'nda açtı.

Meydanda her perşembe kurulan Buca Köyleri Üretici Satış Alanı'nda toplamda 60 tezgahta doğal ürünler Bucalı vatandaşlarla buluşuyor. Belenbaşı, Karacaağaç, Doğancılar, Kırklar köylerinden çoğu kadın 63 üretici ile Buca Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Buca Kadın Üretici Kooperatifi'nin üyelerinin bulunduğu pazar, üretici ve tüketiciyi aracısız bir araya getiriyor.

Halkın Bakkalı'nın şehirlerdeki milyonlarca yurttaş ile alın teriyle ekmeğini kazanan üreticiler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü söyleyen Başkan Tunç Soyer, bu köprüyü daha da güçlendirmeye devam edeceklerini, projenin tüm Türkiye'ye yayılması için çalışacaklarını söyledi.

Halkın Bakkalı ve üretici pazarından, alışveriş yapan vatandaşlarda memnun. 73 yaşındaki Hüseyin Dudak, "Buradan aldığımız ürün garantili; çürük, rutubetli, ekşi değil. Doğma büyüme Bucalıyız. Buradaki üretici pazarından da yerli ürün alıyoruz. Zaten hepsi Buca'nın köylerinin üreticileri, tanıyoruz" diye konuştu.

Halkın Bakkalı nedir?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim dönemi vaatleri arasında yer alan Halkın Bakkalı, kooperatiflerin ürünlerini pazarlayabilmesi, tüketicilerin de sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesini amaçlıyor. Böylece hem küçük üreticinin desteklenmesi hem de vatandaşların korunması hedefleniyor. İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinden üretici kooperatiflerinin ürünleri aracısız olarak Halkın Bakkalı'nda satışa sunuluyor. Halkın Bakkalı şubelerinde meyve, sebze, et, süt ürünleri, çeşitli kahvaltılıklar, bakliyat, zeytinyağı, baharat ve hijyen malzemeleri gibi ürün gruplarından 400 farklı ürün bulunuyor. Ürün çeşitliliği, ülke genelinde kooperatiflerden temin edilen ürünlerle her geçen gün artıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemeraltı Ulukent İzmir Buca Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title