Haberler

Bu Yolda Fizik Kuralları İşlemiyor! Boşa Alınan Araçlar, Yokuş Yukarı Çıkıyor

Güncelleme:

Eskişehir'de bulunan gizemli bir yolda vitesi boşa alınan araçlar, fizik kurallarını adeta hiçe sayarak yokuş yukarı çıkıyor. Araçlar yol boyunca yaklaşık 100 metre yokuş yukarı çıkarken, deneyip başaranlar şaşıp kalıyor.

Eskişehir'in Kavacık Mahallesi'nde bulunan gizemli bir yolda vitesi boşa alınan araçlar, fizik kurallarını adeta hiçe sayarak yokuş yukarı çıkıyor. Araçlar yol boyunca yaklaşık 100 metre yokuş yukarı çıkıyor. Gelip deneyenlerin çoğu başarılı olmasa da deneyip başaranlar şaşıp kalıyor.

ARAÇLAR, 100 METRE YUKARI ÇIKIYOR

Yol hakkında farklı rivayetlerin düşünüldüğü mahallede, fizik kurallarına aykırı meydana gelen olayın sırrı çözülemiyor. Eskişehir'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan gizemli yolda vitesi boşa alınan araçların kendiliğinden yokuş yukarı çıktığını görenler yaşanan manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Vitesi boşa alınan araçlar yol boyunca yaklaşık 100 metre yokuş yukarı çıkıyor. Araçlar yokuş aşağı inerken ise boş vites konumundayken bir müddet sonra yavaşlıyor ve el freni kullanılmadan sabit bir şekilde durabiliyor. Telefon yardımıyla su terazisi uygulaması kullanıldığında da terazi, yokuşu rampa aşağı olarak eğimli gösteriyor. Eşine ender rastlanan olayın nedeni kimine göre mahallede bulunan bir yatırdan dolayı kimine göre de manyetik enerji sebebiyle gerçekleştiği söylense de bilimsel açıdan sırrı çözülememiş durumda.

"ANKARA'DAN BİLİRKİŞİLER GELDİ"

"Rampadan aşağı doğru aracı saldığınızda belli bir mesafeden sonra yolun ortalarında araç kendi kendine geri sarmaya başlıyor"

Konuyla ilgili mahalle sakinlerinden Okan Aktaş, yolda yaşanan olayın tam olarak neden olduğunun bilinmediğini söyledi. Aktaş, "Bu bölge üzerinde rampadan aşağı doğru aracı saldığınızda belli bir mesafeden sonra rampanın ortalarında araç kendi kendine geri sarmaya başlıyor. Azımsanamayacak bir mesafede de geri çıkıyor. Başta pek bilinmezdi burası daha sonrasında Ankara'dan bilirkişiler geldi, burada ölçümler yapıldı. Sonrasında burası bilinmeye, duyulmaya başladı. Köylüler de tam olarak bir bilgi sahibi değil ama söylenilene göre buradaki bir eğim farkından dolayı diyorlar, ama başkaları da yatır vardı veya farklı bir şeyi öne sürüyorlar. Tam olarak ne olduğunu bilen yok burada" diye konuştu.

"DENEYENLER ÇOK ÇOK ŞAŞIRIYOR"

İlk defa deneyenlerin çok şaşırdıklarını aktaran Aktaş, "İlk defa deneyenlerin çoğu yerini bulamıyor. Çünkü belli bir mesafe içerisinde işliyor. Çoğu geliyor, randıman alamıyor. Randıman derken yani sonuç alamıyor. "Yok öyle bir şey" diyor gidiyor. Tabi ilk defa deneyenler çok çok şaşırıyor. Çok enteresan bir olay. Bir aracın rampa aşağı salınıp sonrasın da vitesi boş bir şekilde rampa yukarı çıkması çok enteresan bir olay bence" ifadelerini kullandı.

Okan Aktaş

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Eskişehir Kavacık Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (89)

frtr:

erzurumda da var abdurrahman gazi türbesinin yanında

6
6
yanıtYanıtla
Konya42:

tam SAADETTİN TEKSOY-haberi

9
1
yanıtYanıtla
Yokuş yukarı:

“Yokuş yukarı”Bahsettiğimiz enteresan durum, yalnızca Türkiye’de görülmüyor. Zihinlerimiz, bulunduğumuz yerin eğimli olup olmadığını anlamak için, ufuk çizgisini ve çevrede yer alan yeryüzü şekillerini referans olarak alıyor. Eğer ufuk çizgisini göremezsek, aslında “yokuş yukarı” olan istikameti, “yokuş aşağı” olarak kabul etmemiz mümkün olabiliyor.

10
0
yanıtYanıtla
memur:

aynı yolun bir kısmında var bir kısmında yok nasıl bilimsel . uydurmuşlar. bulaöayınca. bir rampanın bir kısmı öyle hepsi değil.

yanıt0
yanıt0
Bob Marley Faruk:

Fiziken kanıtlandı bunlar üşenmeyin araştırın biraz, millet uzayda koloni kurmak üzere biz hala hurafe peşindeyiz.

7
3
yanıtYanıtla
Physic:

Göz yanılgısı. Su terazisi koyun!Newton reis haklıdır diyoruz ve noktalıyoruz.

6
2
yanıtYanıtla
Hilmi azbay:

Fizik kurallarınızı Ellahın yarattığı kurallara uygun bir vaziyete getirin. Daha dünyada keşf edilmeyen çok şeyler var . İslam alimlerinin kitaplarını araştırın çok garip şeyler göreceksiniz.

5
3
yanıtYanıtla
MÜHENDİS:

OLABİLİR NE VAR BUNA ALLAH İSTEDİKTEN SONRA HERŞ ŞEY MÜMKÜN YETERKİ ALLAH İSTESİN YA ALLAH AŞKINA ALLAHIN YAPTIĞINI SORGULAMAK NEYİNİZE DÜŞÜYOR YOLUNUZA DEVAM EDİN

0
7
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Olmaz Diye Birşey Yok,,,,Her Olaydan Ders Alıp,,,Kendimizi İbadete Vermemiz Lazım.

4
2
yanıtYanıtla
Teleskoplu:

AYNEN KATILIYORUM HOCAM.

yanıt1
yanıt0
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title