Haberler

"Bu İşin Öbür Tarafı da Var"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Belçika dönüşü Genel Yayın Yönetmenimiz Tahir Kum'a çok özel açıklamalar yaptı

Şener, Futbol Federasyonundan, Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna ve transfere kadar birçok konuda birbirinden çarpıcı açıklamalar yaparak yine gündemi değiştireceğini gösterdi… İşte Şener'in açıklamaları…

Sayın başkan gerçekten ligin tescil edilmeme durumu olabilir mi?

"Tabii çok zor. Edecekler. Ama bu işin öbür tarafı da var. İnsanlar ahreti hesaba katmalı. Allah'a çok inanırım. Öbür tarafta göreceğiz her şeyi. "

-Peki başkanı, yönetimi ile Federasyonun hemen hemen tüm kurumları ile birlikte iki gün geçirdiniz. Ortam nasıldı?

"İlginçti tabii ki. . Çoğunun boynu büyüktü. Dikkatimi çekti. Gözüme bakamıyorlar bazıları, gözlerini kaçırıyorlar. Bir mahcubiyet, bir vicdan azabı çektiklerini hissettim. Bazılarının yüzüne de ağır sözler söyledim. "

Peki F. Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Biz geçen sene Bursaspor şampiyon olduğunda çıkıp onları tebrik ettiğimizi açıkladık. Ama Trabzonspor hala çıkıp bizi tebrik etmedi" açıklamasını yaptı. Niye tebrik etmiyorsunuz?

"Şampiyon olsalardı tebrik ederdim. Benim gözümde Trabzonspor'un gözünde belki Türkiye'nin önemli bir kesiminin gözünde şampiyon değiller. "

-Karabüklü Emenike ve Kayserisporlu Serdar Kesimal'in transferini nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Vallahi çok ilginç. Emenike ve Serdar o kadar para etmez. Şimdi Eskişehirli Sezer Öztürk'ü de aldılar, ama bizim bu tepkimizden dolayı dondurdular. Top çeviriyorlar. Bence anlaşma bitti, açıklayamıyorlar. Belçika'da Eskişehirspor Başkanı Halil Bey bana Sezer'i teklif etti. Kendisine F. Bahçe ne kadar verdi siz ne kadar istediniz dedim. Eskişehir 4 milyon 750 bin euro ve Abdülkadir ile Bilica'yı istemiş. F. Bahçe 2 milyon 750 bin euro ve bu iki futbolcuyu vermiş. Görün birkaç gün sonra Sezer F. Bahçe'li olacak. "

-Aziz Yıldırım beyle daha sonra konuştunuz mu?

"Hayır. İstanbul'da oynadığımız maçta gelip bana bir merhaba, hoş geldin bile demedi. Ben bu sitemi edince 'uğur' yaptım demiş. Kulüpler Birliği'nin son toplantısına gitmedim, bundan sonra da gitmeyeceğim. Tavrımızı koyacağız. Artık yumuşak olmayacağız. "

-Federasyon başkanlığı için bir değişim bekliyor musunuz?

"Bilmiyorum. Mahmut Bey olmayacağım diyor. Ama bana göre Federasyonda radikal değişiklikler yapıp devam edebilir. Göksel Gümüşdağ diyorlar. Ben tasvip etmiyorum. Olmaz. Kulüp başkanları çıkıp Mahmut Bey devam etsin demeli. Sanırım bu bekleniyor. "

Transfer çalışmalarınız nasıl gidiyor. Klose olacak mı?"

"Klose olmadı. Biz de Belçika'nın Westerlo takımında oynayan Henrique ile anlaştık. Bizim izleme komitesinin tamamı izledi. Burada da Brames'le konuştuk. Herkes süper dedi. Golcü sorunumuzu kısmen hallettik. Çok iyi bir takım yapacağız. "

-Peki Bursasporlu Turgay Bahadır olayı nedir?

"O konuda da önemli bir mesafe kat ettik. Bursaspor bırakmak istemiyor. Ama biz çok istiyoruz. Futbolcu da Trabzon Vakfıkebirli. Kendi evladımız. Sonunda bizim Necmettin Bey, Ertuğrul hocayla konuştu. Bursaspor istediği yabancı oyuncuyu alabilirse Ertuğrul hoca Turgay'a izin verecek. Çok istikrarlı bir futbolcu. "

-Umut'un durumu nedir?

"Umut gitmek istiyor. Malum ailevi problemleri de var. Biz de kolaylık sağlayacağız. Tabii şartlar iyi olmalı. Burak problemi var deniyor. Böyle bir şey yok. Jaja ve Colman'da da sorun kalmadı"

-Başka transfer var mı yakında?

"Zokora'yı transfer ettik. Çok iyi bir futbolcu. Bana göre iki Selçuk eder. Şimdi pazartesi günü İspanya'ya gidip Romaric'in işini bitirmeye çalışacağım. Büyük bir ihtimalle o da bitecek. Hem Zokora hem Romaric süper bir orta saha olacak. Trabzonspor'a yabancı ve önemli oyuncu getirmek zor oluyor. Ben Egemen'i o kadar büyük kayıp olarak görmüyorum. Selçuk davranışıyla beni hayal kırıklığına uğrattı. 'Avrupa, Avrupa' dedi bize. Lap diye G. Saray'a gitti. Burada G. Saray yönetimine de kızdım. "

-Ceyhun'un durumu ne olacak?

"Ceyhun'a bir rakam teklif ettik kabul etmedi. Kendisi bilir. Opsiyon hakkı vardı biz kullanmadık. Üç yıldır bizde mesafe kat edemedi. Kalmasını isteriz. Pazartesi menajeri gelecek konuşacağız. "

-Cenk Tosun konusunda bir girişiminiz var mı?

"Evet oldu. Burada da konuştuk. Tolunay hocayla da konuştuk. Ama çok zor görünüyor. G. Antep bırakmak istemiyor. "

Röportaj: Tahir Kum

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title