Haberler

Brezilya Büyükelçisi Salgado, Gto'yu Ziyaret Etti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ortadoğu ve Orta Asya’ya açılmak isteyen ülkelerin Gaziantep’le işbirliği yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ortadoğu ve Orta Asya'ya açılmak isteyen ülkelerin Gaziantep'le işbirliği yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Bartık, Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi AntonioLuis Espinola Salgado ve Brezilya Fahri Konsolosu Murat Kökoğlu'nun ziyaretinde, Gaziantep'in ekonomik ve demografik yapısına ilişkin sunum yaptı.

Bartık, Gaziantep ve Brezilya arasındaki ticari ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını belirtti. Bu durumun iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Bartık, şöyle devam etti:

"Güçlü bir ekonomimiz var, Türkiye'nin en geniş organize sanayi bölgesi alanı Gaziantep'te. 4 organize sanayi bölgesinde işletmelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yakında 5'nci organize sanayi bölgesi de hizmete açılacak."

Bartık, Brezilya'ya ihracatı artırmak istediklerini, bu ülkeye özellikle bulguru tanıtmak istediklerini vurguladı. Pirince alternatif olarak görülen bulgurun yapılacak çalışmalarla Brezilya pazarına sunulabileceğinin altını çizen Bartık, "Gaziantep ihracatta son 10 yıldır yükseliyor. Brezilya ihracatımızın da artmasını istiyoruz" dedi.

Gaziantep'in bulunduğu konum itibariyle önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Bartık, "Ortadoğu ve Orta Asya'ya açılmak isteyen ülkeler, Gaziantep'le işbirliği yapmak zorunda" ifadelerini kullandı.

Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi AntonioLuis Espinola Salgado ise Gaziantep'in önemli bir sanayi şehri olduğunu belirterek, Brezilya ve Gaziantep arasındaki ticaretin artırılması için çalıştıklarını kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title