Haberler
BBC

Brett Kavanaugh'ı Savunan Trump'ın Danışmanı Conway: Ben de Cinsel Saldırıya Uğradım

Beyaz Saray danışmanı Kellyanne Conway, Başkan Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Brett Kavanaugh'ı savunurken gençliğinde cinsel saldırıya uğradığını, bu yüzden taciz ve cinsel istismara maruz kalmış kadınları çok iyi anladığını söyledi.

Beyaz Saray danışmanı Kellyanne Conway, gençken cinsel saldırıya uğradığını söyledi. 51 yaşındaki Conway, CNN'e açıklamasında ayrıntı vermeden bir Kongre üyesi tarafından taciz edildiğini ima ederek "Cinsel saldırı kurbanıyım. Bu yüzden cinsel saldırı kurbanlarına çok empati duyuyorum" dedi.

Conway bu açıklamayı, Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği, üç kadın tarafından cinsel saldırıyla suçlanan yargıç Brett Kavanaugh'ı savunurken yaptı.

Senato'nun Kavanaugh'ın üyeliği için yapacağı oylama, Trump'ın yargıç için FBI'a soruşturma talimatı vermesi üzerine ertelenmişti.

Senato komisyonunda yapılan oturumda, Dr. Christine Blasey Ford, eski okul arkadaşı Kavanaugh'ı 1980'lerde kendisini taciz etmekle suçlamıştı.

FBI, Deborah Ramirez adlı başka bir kadının Kavanaugh'a yönelik cinsel taciz iddialarını da soruşturuyor.

'Siyasi görüşlerim nedeniyle dikkate alınmadım'

Conway, 2016'da seçim kampanyası sırasında taciz iddialarına karşı Trump'ı savunurken, bazı Kongre üyeleri için "Genç ve daha güzel bir kızken, cinsel organlarını kızlara sürtüp, dillerini ağızlarına sokuyorlardı" dedi.

Kellyanne Conway, 2017'de bu röportajıyla ilgili olarak kendisi de taciz kurbanı olmasına rağmen, siyasi görüşleri nedeniyle açıklamalarının dikkate alınmadığını söylemişti.

'Kendi davranışlarınızdan siz sorumlusunuz'

Conway dünkü açıklamasında ise şunları söyledi:

"Tüm samimiyetimle söylüyorum. Cinsel saldırı, cinsel taciz ve tecavüz kurbanlarını çok iyi anlıyorum. Ben de cinsel saldırı kurbanıyım. Ama yargıç Kavanaugh ya da Jake Tapper ya da Jeff Flake'ın bunlardan sorumlu tutulmasını beklemiyorum. Kendi davranışlarından siz sorumlusunuz. Mağdurlar ya da suçu işleyenler hakkında siyasi görüşlerine bakarak karar veriyoruz. Bu çok büyük bir hata."

BBC

Donald Trump Beyaz Saray Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title