Haberler

Boydak'ın 2007 Ciro Hedefi 3 Milyar YTL

Mobilya Sektöründe İstikbal, Bellona, Kimya Sektöründe Hes Kimya, Finans Sektöründe Türkiye Finans ile Faaliyet Gösteren Boydak Holding, 2007'de 3 Milyar YTL Ciro Hedefliyor.

Kayseri'de kurulu bulunan ve mobilya, tekstil, kimya, enerji başta olmak üzere bir dizi sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding 2007'de 3 milyar YTL ciro, 225 milyon dolar ihracat hedefliyor.

İstanbul'da Boydak Grup şirketleri üst yönetimi ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ve 2006 yılı sonuçları ile 2007 yılı hedeflerini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 29 şirket ve 7 markası ile Boydak Holding'in büyümesini sürdürdüğünü söyledi.

Hacı Boydak, 2006'da 2 milyar 413 milyon YTL'lik bir satış cirosu gerçekleştirdiklerini, yüzde 6'lık bir kar artışı kaydettiklerini, faaliyetlerden elde edilen kazancın, büyük bölümünü yatırıma ve yeni istihdam yaratıcı hizmetlere dönüştürdüklerini kaydetti.

Geçen yılın ayrıntılı değerlendirmesini yapan Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak ise, grubun ana hedeflerini ve finansal gerçekleşmeleri hakkında bilgi verdi.

Bu bilgilere göre Boydak Holding, 2006 yılını grubun lokomotifi olan mobilya sektöründe 1 milyar 106 milyon YTL, enerji sektöründe 503.4 milyon YTL, tekstilde 116.2 milyon YTL, pazarlama, lojistik, demir-çelik alanında da 584.9 milyon YTL bir ciro gerçekleştirerek tamamladı.

Grubun Arge ve çevre yatırımlarına harcadığı kaynak ise 8.5 milyon dolar oldu.

BOYDAK'IN 2007 CİRO HEDEFİ 3 MİLYAR YTL

Memduh Boydak, grup olarak 2007'de yüzde 23'lük bir artışla 3 milyar YTL'lik bir ciro hedeflediklerini söyledi. İspanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya ve ABD başta olmak üzere dünya çapında 70'e yakın ülkeye yaptıkları ihracatı 2007'de 225 milyon dolara çıkarmayı planladıklarını aktaran Boydak, yurtiçi ve yurtdışı yatırım hedeflerinin ise 100 milyon dolar civarında olacağını bildirdi. Boydak, ARGE ve çevre yatırımlarına yönelik 10 milyon dolarlık bir kaynak ayırdıklarını belirtti.

Grubun lokomotifi olan mobilya sektörünün 9 binin üzerinde kişiye istihdam sağladığını ve toplam cironun yüzde 50'sine yakın kısmını gerçekleştirdiğini vurgulayan Boydak, 6 değişik marka ile Türkiye genelinde 2 bin, yurtdışında 110 bayii ve dünya genelinde 5 bin satış noktasında hizmet verdiklerini kaydetti. Boydak, mobilya grubunun sektör payının ise yüzde 26 olduğunu kaydederek Boydak Grup şirketlerinden altısının İSO 500 listesi içinde yer aldığını, İstikbal Mobilya'nın 207, Boytaş Mobilya'nın 101 ve Merkez Çelik'in de 87'inci sırada bulunduğunu anımsattı.

Memduh Boydak, gazetecilerin soruları üzerine, grup şirketlerinin halka arzına ilişkin bilgi verdi. Esas olarak bir aile şirketi olan Boydak Holding'in 2007 ya da 2008'de halka arzını düşündüklerini ifade eden Boydak şunları söyledi:

"Halka arz konusuna bir finansman yaratma aracı olmaktan ziyade kurumsallaşma sürecinin zorunlu bir gereği olarak bakıyoruz. Halka arzda veya yabancı ortaklık konusunda temel hedefimiz grup şirketlerinin küresel rekabet gücüne katkı yapacak tercihlerde bulunmaktır. Ayrıca üzerinde durduğumuz bir başka konu ise mobilya sektöründeki 6 markamızı tek tek mi yoksa konsolide ederek mi, halka arz edelim, sorusudur. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlandığında halka arz için gerekli adımların atılacağına inanıyoruz."

Elektrik dağıtım ihalelerine yönelik bir soruya ise Boydak, bütçe uygunluğuna göre ilgilenebileceklerini ifade etti.

Boydak, Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Boydak Holding'in Ülker Grubu ile iyi bir ortaklık içinde bulunduğunu ve bu şirketin de yabancı ortaklık konusunda tekliflere açık olduğunu kaydetti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title