Haberler

Bostancı'dan PKK - Barzani Rekabeti Değerlendirmesi

Güncelleme:

AK Parti Amasya Milletvekili Bostancı, PKK ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani arasında Kürtlerin temsili konusunda kesin bir anlaşmazlığın olduğunu söyledi.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, PKK terör örgütü ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani arasında Kürtlerin temsili konusunda kesin bir anlaşmazlığın ve rekabetin olduğunu söyledi.

İran'da, Irak'ta, Suriye'de ve Türkiye'de yaşayan Kürtlerin bir kısım örgütlerce birleştirilmek istendiğini ancak kendi aralarında rekabetin olduğunu ifade eden Naci Bostancı, Amasya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "En şanslı durumda olan Barzani. Görüyorsunuz Kuzey Irak'ta özerk bir yapı kurdu. Oysaki PKK'nın iddiası Kürtleri kendisinin temsil ettiği. Niçin? Kürtlerin en çok bulunduğu yer Türkiye. Doğal olarak Türkiye'deki Kürtler de bu işin mihmandarlığını üstlenmeli. Orada da kim var? PKK var. Abdullah Öcalan, PKK Kürtlerin sahibi. Onlara temerrüt edecek siyasi anlayış. Ama talihin kaderine bakın ki Abdullah Öcalan içeride, dışarıda PKK örgütü Kandil'de. Ama Barzani uluslararası bir yönetici olarak, bir devlet adamı olarak orada oturuyor. Suriye'deki gelişmeler olduğunda Kürtleri toplayan Barzani. Herhangi bir gelişme olduğunda bir araya getiren Barzani. Dolayısıyla PKK ile Barzani arasında kesin bir anlaşmazlık var. Bir rekabet var" dedi.

Hakkari'deki saldırıda şehit düşen asker ve köy korucularına da Allah'tan rahmet dileyen Bostancı, "PPK, can havliyle kendisinin güçlü ve var olduğunu göstermek istiyor. Bakın son saldırısı 115 PKK'lı öldürüldü. Kesinlikle çok telefat veriyorlar. Ama onlar çaresiz bir strateji üzerindeler. Eğer seslerini çıkarmazlarsa Kürtler içerisindeki iktidarı Barzani'ye kaptıracaklar. O da kendini göstermek için Suriye'dekine benzer bir durum yaratabilir miyim? Bunun arkasında tabii Esad'ın stratejisi de var. Son saldırı bununla ilgiliydi. Başaramadılar ve başaramayacaklar" diye konuştu.

PKK'nın Türkiye'deki Kürtlerin çok az bir kısmını temsil ettiğini anlatan Bostancı, "Ona oy verenler bile aslında PKK'nin çizgisinde, anlayışında, dünyasında değiller. Bir kısmı zorla oy veriyor. Bir kısmı da şiddet ortamı, gerilim, dolayısıyla o şiddet ortamının getirdiği bir sonuç olarak oy veriyor. İnsanlar kendilerini tehdit altında hissettiklerinde dayanışma içerisinde olacakları çevreler ararlar. Türkiye normalleşsin emin olun PKK ve çizgisindeki siyaset oradaki Kürtlerin yüzde 5'inden bile oy alamaz. Normalleşsin Türkiye. O yüzden normalleşmesini istemezler. Sürekli çatışma yükselsin, sürekli gerilim olsun. Bu ülkenin Kürt vatandaşları kendi kendilerine bütün bunlar yaşanıyor. Bu çatışmalar, ölümler. Benim yerim neresi diye sorsun, istedikleri budur" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin daha uzun yıllar boyunca Türkiye'de iktidar olacağını iddia eden Bostancı, partililerden şımarmayı, yorulmamayı, her zaman haddini ve hududunu bilmeyi ve önemli olan haktan, hakkaniyetten hiçbir zaman ayrılmamalarını istedi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Naci Bostancı Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi? Öğretmenler grev mi yapacak? Öğretmenler ne grevi yapıyor, neden? Bugün (9 Mayıs) hava nasıl olacak? İstanbul'da yağmur yağacak mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri! Real Madrid- Borussia Dortmund maçı ne zaman? Şampiyonlar ligi finali nerede oynanacak? 9 Mayıs hangi burç? 9 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 9 Mayıs tarihi hangi burç olur?
title