Haberler

Boşanma Davasında Hakimden Çok Önemli 'Tazminat' Kararı

Güncelleme:

İstanbul'da görülen boşanma davasında hakim eşine şiddet uygulayan kocaya 125 bin TL para cezası verdi.

İstanbul'da bugün görülen bir boşanma davasında, hâkim kritik bir karar verdi. Davada her iki tarafın da karşılıklı boşanma talebi vardı. Boşanma isteyen kadının avukatı Fırat Epözdemir duruşmada dikkat çeken bir savunma yaptı. Av. Epözdemir, kadına şiddete karşı caydırıcı yöntemlerden birinin de yüklü tazminat kararları olabileceğini söyledi. Mahkeme, savunmadan sonra verdiği kısa ara sonrası kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, eşine şiddet uygulayan kocayı 125 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.

FİZİKSEL ŞİDDET UYGULANDIĞINI SÖYLEDİ

Ü.C. eşi P.C.'den boşanmak için Eylül 2012'de maddi manevi tazminat talepli dava açtı. Dava İstanbul 1. Aile Mahkemesi'nde açıldı. P.C. de bunun üzerine kocasına karşı boşanma davası aştı. P.C., eşinin kendisine fiziksel şiddet uyguladığını evi terk ettiğini belirtti.

MAHKEME ÖNCE TAZMİNATI REDDETTİ

Aile Mahkemesi 21 Aralık 2013'te kararını verdi. Mahkeme, Ü.C.'nin boşanma talebini de tazminat istemini de reddetti. Mahkeme ayrıca, P.C.'nin açtığı boşanma davasını kabul etti; ancak tazminat talebini reddetti.

YARGITAY: KOCA FİZİKİ ŞİDDET UYGULADI

P.C.'nin avukatı tazminat taleplerinin reddi nedeni ile kararı temyiz etti. Temyiz üzerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma kararını onadı, ancak tazminat talebinin reddedilmesi kararını "…Oysa, davacı kocanın eşine fiziki şiddet uyguladığı ve müşterek konutu terk ederek birlikte yaşamaktan kaçındığı yapılan soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır." diyerek bozdu.

Bozma üzerine dosya eski mahkemesine geri geldi. İstanbul 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davada Ü.C.'nin avukatı "Eski kararda direnilsin." dedi.

AV. EPÖZDEMİR: HAPİSTEN DEĞİL PARADAN KORKUYORLAR

P.C.'nin avukatı Fırat Epözedemir duruşmaya yaptığı savunmada şunları söyledi: "Müvekkile karşı fiziki şiddet olayının yaşandığı Yargıtay kararıyla sabittir. Bilindiği üzere kadına karşı şiddet sürekli gündemimizde olan bir konu olup, maalesef kadına karşı şiddeti bir türlü engelleyemiyoruz. Hiçbir hapis cezası da bu şiddetin önüne geçemiyor. Toplum olarak 'bizi hapse atsınlar ama bizim paramızı almasınlar diye' bir bakış açımız var. Tüm mahkemelerin bu bakış açısını iyi bilmesi gerekir. Bundan dolayı, kadına karşı şiddetin önüne geçebilmenin yollarından biri de kadına karşı fiziki şiddet uygulayanlar aleyhine yüksek tazminatlara hükmedilmesidir. Müvekkile karşı uygulanan fiziki şiddet de gözetilerek emsal niteliğinde bir karar verilmesini istemekteyiz." şeklinde savunma yaptı.

MAHKEMEDEN 125 BİN LİRALIK TAZMİNAT CEZASI

Bu savunma üzerine mahkeme kararını açıkladı. Daha önce kadının tazminat talebini reddeden mahkeme, Ü.C.'yi 50 bin TL maddi, 75 bin TL de manevi olmak üzere toplam 125 bin TL tazminata mahkum etti.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Fırat Epözdemir Yargıtay İstanbul Eylül Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

dadaşımmmm:

yarın hem kanını hemde kendini vurur böle adalet olmza olsun inş. . . ocaklar sonuyor neye göre karar veriyor cavalı savcılar dunyalarını ahiretlerini perişan ediyorlar

1
0
yanıtYanıtla
konyaMobil-ANDROID:

kadın çokmu temiz. bu duruma gelene kadar.

0
0
yanıtYanıtla
tanerMobil-ANDROID:

aman verin yüklü nafaka odeyemeyecegin büyüklükte tazminata hukmedin adamın hayatını mahvedin anasından emdiği sütü burnundan fitil fitil getirip kadına verin erkeğin bu dünyada başka ne işi varki evliyse eşine boşanmışsa eski eşine bağlayan adamı yetmezse idam edin belki o zaman içiniz rahat eder

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title