Haberler

Bornova Merkez Pazaryeri Yılsonu Hazır

Bornovalıların tamamlanmasını heyecanla beklediği Merkez Pazaryeri inşaatı hızla yükseliyor.2013 yılı sonunda hizmete açılması planlanan pazaryerinin kaba inşaat tamamlanma aşamasına geldi.

Bornovalıların tamamlanmasını heyecanla beklediği Merkez Pazaryeri inşaatı hızla yükseliyor. 2013 yılı sonunda hizmete açılması planlanan pazaryerinin kaba inşaat tamamlanma aşamasına geldi. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ne kurulan pazarın modern binasına biran önce kavuşması için inşaat çalışmaları büyük bir hızla yürütülen Merkez Pazaryeri, iki katlı yeraltı otoparkı, engelli asansörü ve yürüyen merdivenleriyle Bornova'ya yakışacak.

Bornova Belediyesi ilçe merkezinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan Merkez Pazaryeri'nin yapımı için kamulaştırma ve plana yapılan itirazlar nedeniyle oluşan hukuki süreçleri aşıp gerekli tüm adımları atarak projeyi başlattı. Bornovalıların daha temiz ve düzenli koşullarda pazar alışverişini yapmasını sağlamak için 6.5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi, 24 parseldeki 18 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi pazaryeri alanında, 1781 metrekarelik pazaryeri alanı, 1197 metrekarelik de otopark alanı kamulaştırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle temeli atılan Merkez Pazaryeri'nin kısa sürede kaba inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Pazaryeri'nin 2013 yılı sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Proje tamamlandığında Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerinde kurulan Pazar, katlı otopark yanındaki yeni yerine taşınacak. Merkez bölgesinde vatandaşlar sokak arasında kurulan pazardan kurtulacak, sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapabilecek. Pazarın kurulduğu çarşamba ve pazar günleri yaşanan trafik sorunu da ortadan kalkacak. Merkez pazaryeri iki katlı olacak. Binanın altında iki katlı yeraltı otoparkı da bulunacak. Her bir katın 2 bin 900 metrekare olarak planlandığı projede, toplam 5 bin 800 metrekare alanda pazar kurulacak.

Bornovalıların en çok istediği hizmetlerden birini hızla hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, " Pazaryerine gelen esnafın mallarını da içine alabilecek yüksek tavanlı otopark yapılacak. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ilçemizin ana arterlerinden biri, Osmangazi, Bayraklı, Atatürk mahallesi bağlantısı buradan yapılıyor. Cadde üzerindeki pazar yerini buraya taşıyınca önemli bir trafik sorunu aşılacak. Kent estetiğine yakışır, vatandaşların sağlıklı ortamda yaz kış, yağmur çamur güneş demeden pazar ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan oluşturulacak" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pazaryeri Bornova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title