Haberler

Bolu-Yangından Kedisiyle Kurtulan Yaşlı Adama Telefon Yağıyor

Yangından kedisiyle kurtulan yaşlı adama telefon yağıyorBOLU'nun Mudurnu ilçesinde benzinle sobayı yakmaya çalışırken yangına neden olan, kedisinin kurtulmasının sevincini yaşayan 83 yaşındaki Ali Meşe, kendisine gösterilen ilgi ve yardımlardan memnun.

Yangından kedisiyle kurtulan yaşlı adama telefon yağıyor

BOLU'nun Mudurnu ilçesinde benzinle sobayı yakmaya çalışırken yangına neden olan, kedisinin kurtulmasının sevincini yaşayan 83 yaşındaki Ali Meşe, kendisine gösterilen ilgi ve yardımlardan memnun. Ali Meşe, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından arayan vatandaşlarla telefonda sohbet ediyor.

3 gün önce sabah saatlerinde Mudurnu Ordular köyünde, odunlar ıslak olduğu için benzinle tutuşturup sobayı yakmaya çalışan Ali Meşe'nin evinde yangın çıktı. Ali Meşe'nin eşi ve 2 çocuğuyla yaşadığı ahşap ev yangında tamamen kullanılamaz hale gelirken, 13 tavuğu yanarak telef oldu. Yaşlı adamın evinde yastığının altında bulunan 3 bin TL parası da yandı. Yaşlı adamın elinde hafif yanık oluştu. Ali Meşe ise yangından kedisinin kurtulmasıyla teselli oldu. Yaşlı adamın evinden yalnızca kedisini kurtararak çıkması birçok kişinin ruhuna dokundu. Ali Meşe için köyde yangından önce Mudurnu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapımına başlanan yeni evin çalışmaları hızlandırıldı.

Yangının ardından elinde hafif yanık oluştuğu için Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Ali Meşe'ye dün Kızılay tarafından sürpriz yapılarak çok sevdiği kedisi 'Sarıkız' gösterildi. Meşe, kedisini öpüp okşayarak sevdi. Kedi daha sonra Meşe'nin kızının evine götürüldü. Ali Meşe, haberi görüp kendisini yurt dışı dahil arayan kişilerle telefonla görüşüyor. Yaşlı adam, oğlu Ahmet Meşe tarafından kendisini arayan kişilerle görüştürülüp tebrikleri kabul ediyor.

DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI SEFERBER ETTİLER

Yaşlı adamın bir an olsun yanından ayrılmayan oğlu Ahmet Meşe, yardımcı olan herkese teşekkür ettiklerini ifade ederek, Babam büyük bir felekatten kurtuldu. Tabi bu arada evimiz yandı. Evimiz yandıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya ablamız gereken her şeyi yaptı. Evin dizaynını, beyaz eşya ve halılarından tutun koltuklarına kadar ayarladı. Devletin bütün imkanlarını seferber ettiler. Babamın kedisi de iyi. Dün kedisini getirdiler. Kedisini öptü kokladı. O da iyi. Sosyal medyaya düşünce fenomen haline geldi. Hatta Amerika'da bir komedyen kendi sayfasında paylaşmış. Yurtdışından arıyorlar, geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorlar. Bizim halkımız gerçekten çok duyarlı dedi.

EVİ YAPILANA KADAR EV KİRALANACAK

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Bekir Koçyiğit ise, Ali Meşe'nin evindeki çalışmalar tamamlanana kadar Bolu merkezinde bir ev kiralanacağını ifade ederek, Ali amca kendi evinde yaşamak istiyor. Devletin bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmetlerinde olduğunu ailecek biliyorlar. Biz Ali amcanın burada tedavisini de takip ediyoruz. İnşallah bugün taburcu olacak. Taburcu olduktan sonra evine alacağız. Evinde kedisiyle birlikte mutlu bir yaşam sürecek diye konuştu.

Ali Meşe ise kendisine yardım edenlere teşekkür edip, gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Meşe Türkiye Mudurnu Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title