Haberler

Bolu'da 20 Dönümlük Alana 'Tıbbi Aromatik Bitkiler' Bahçesi Kuruldu

Bolu'da 20 dönümlük alana 'Tıbbi Aromatik Bitkiler' bahçesi kuruldu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bitkilerin yağları çıkarılarak, hangi dermana iyi geldiği konusunda çalışılacak"BOLU - Bolu Belediyesi tarafından, 20 dönümlük arazi üzerine ' Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi' kuruldu.

Bolu'da 20 dönümlük alana 'Tıbbi Aromatik Bitkiler' bahçesi kuruldu

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bitkilerin yağları çıkarılarak, hangi dermana iyi geldiği konusunda çalışılacak"

BOLU - Bolu Belediyesi tarafından, 20 dönümlük arazi üzerine ' Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi' kuruldu. Çalışma ile ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bitkilerin ilerleyen zamanda hastalıklar için kullanılacağını söyledi.

İyi Tarım'a yönelik ARGE çalışmaları ile Bolulu çiftçilere örnek olan Bolu Belediyesi, Berk köyünde 20 dönüm arazi üzerine 'Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi' oluşturdu. Mart 2017 tarihinde başlayan proje kapsamında toplamda 10 bin fide lavanta, biberiye, kekik, nane, lavantin, ıtır bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 18 ayın ardından dikilen fidelerin adaptasyon süreci ise başarıyla tamamlandı. 'Tıbbi Aromatik Bitkiler' bahçesinde yetişen bitkilerin, ilaç yapımında kullanılması için ilerleyen zamanlarda çalışma başlatılacak.

Bahçe sayesinde Bolu çiftçisini daha karlı alanlara yöneltmek istediklerini dile getiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Öncelikle tabi Bolu coğrafyasında yetişebilecek aromatik bitkiler üzerinden bir çalışma yapıyoruz. Eğer bu çalışmada başarılı olursak önderlik edeceğiz. Bu önderlik ile de Bolu çiftçisinin sadece patates ve buğday üretiminin yanında daha karlı olabileceği yönlere doğru yönlendirmek istiyoruz. Karpuz tarlamızda karpuz yetiştirmenizde buna yönelik bir çalışmaydı. Şu an karpuz konusunda çok başarılı bir olduğumuzun kanıtlamasını yaptık. Ama aromatik bitkiler konusu yeni daha. Önümüzdeki süreç içerisinde, aromatik bitkilerin yağları da çıkarılarak bunların hangi dermana iyi geldiğiyle ilgili çalışmayı da yapacağız. Bu konuda zaten başarılı olduğumuz özel sektör ve belediyelerdeki çalışan arkadaşlarımız da var, onlarla iletişim halindeyiz" dedi.

Ayrıca çalışma ile ülke geleceğine katkı saplamak istediklerine de dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Amacımız şu. Elimizde olan imkanları toplumumuzun daha iyi neticeye gidebilmesi, geleceğimiz ve sağlık açısından daha nasıl iyiye gidebiliriz çalışmalarını yapmak ve örnek olmaya çalışmak. İnşallah bu konularda başarılı oluruz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title