Haberler

Bologna Süreci Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Bologna Süreci kapsamında hazırlanan AKTS Bilgi Paketlerindeki eksiklikleri gidermeye yönelik olarak Bologna Eşgüdüm Komisyonu ve AKTS/DE Koordinatörlüğü tarafından üniversite öğretim elemanlarına yönelik olarak...

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Bologna Süreci kapsamında hazırlanan AKTS Bilgi Paketlerindeki eksiklikleri gidermeye yönelik olarak Bologna Eşgüdüm Komisyonu ve AKTS/DE Koordinatörlüğü tarafından üniversite öğretim elemanlarına yönelik olarak "Bologna Süreci Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

NEÜ Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Nevşehir Üniversitesi öğretim elemanları katıldı.

Açılışta konuşan ve sözlerine Diploma Eki Etiketinin alınmasında emeği geçen akademik ve idari tüm personele teşekkür ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitelerinin yeni kurulan üniversiteler içerisinde gelişimini, teşkilatlanmasını en hızlı yapan üniversitelerden biri olduğunu belirtti. Bologna Sürecine uyum çalışmalarına büyük önem verdiklerini, Diploma Eki Etiketini alma konusunda Üniversite olarak gösterilen başarının AKTS Etiketi konusunda da tekrarlanmasını dilediğini belirten Rektör Kılıç, bunun için Rektörlük olarak gerekli tüm desteğin verileceğini söyledi.

Toplantının açılışında konuşan NEÜ Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Çetin Pekacar da, 2012 yılında alınan Diploma Eki Etiketi'nden sonra bu yıl içinde AKTS Etiketine başvurulacağını, bunun için tüm öğretim elemanlarından destek beklediklerini; azimli ve düzenli çalışılması halinde bu ödülü de üniversitelerine kazandırabileceğine yürekten inandığını ifade etti.

Toplantıda ayrıca AKTS/DE Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Funda Nalbantoğlu Yılmaz "Bilgi Paketlerindeki Eksiklikler, Öğrenme Çıktısı Yazma ve İş Yükü Hesaplama" konuları hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Bologna Süreci Bilgilendirme Toplantısı öğretim elemanlarıyla yapılan grup çalışmalarıyla son buldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Üniversitesi Çetin Pekacar Filiz Kılıç Bologna Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title