Haberler

Bolivyalı dağcı kadınlardan 5 bin 890 metre yükseklikte futbol maçı

Güncelleme:

Bolivya'da yerli Aymara topluluğundan kendilerini dağcılığa adayan kadınların oluşturduğu "The Cholitas Climbers" grubu, 5 bin 980 metre yükseklikte futbol maçı yaptı.

Bolivya'da yerli Aymara topluluğundan kendilerini dağcılığa adayan kadınların oluşturduğu "The Cholitas Climbers" grubu, 5 bin 980 metre yükseklikte futbol maçı yaptı.

Bolivya'daki yerli Aymara toplumundan kendini dağcılığa adayan 14 kadın, geleneksel kıyafetleri ile başkent La Paz yakınlarındaki Huayna Potosi Dağı'na tırmanarak 5 bin 980 metre yükseklikte yoğun kar yağışı altında futbol maçı yaptı. Kendilerine "The Cholitas Climbers" adını veren kadınlar, Bolivya milli takımının formalarını giyip 2 gruba ayrılarak 50 dakikadan fazla bir süre top koşturdu.

Grubun koordinatörü Lidia Huayllas düzenledikleri etkinliğe yönelik, "En büyük hedefimiz iyi bir fiziksel ve zihinsel kondisyonla yüksek irtifada futbol oynamanın ya da başka sporlar yapmanın mümkün olduğunu tüm dünyaya göstermektir" dedi. Ekibin en genç üyesi olan 13 yaşındaki Judith Quispe ise dağcılığa 11 yaşında başladığını belirterek daha önce iki farklı dağa tırmanış gerçekleştirdiğini, ancak Huayna Potosi'ye ilk tırmanışı olduğunu söyledi.

2015 yılında kurulan The Cholitas Climbers, Bolivya'nın önemli zirvelerine tırmanışlar gerçekleştirdi. Grubun başarıları, yerli Aymara toplumunun kültürünü görünür kıldı ve bir tür "mücadele sembolü" haline geldi. Grup, Ocak 2019'da Arjantin'de bulunan Güney Amerika'nın en yüksek dağı Aconcagua'ya tırmanmıştı.

(Saim Sevinç/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toros Dağları Bolivya Futbol Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title