Haberler

Bodrum Deniz Müzesi Yenilenerek Ziyarete Açıldı

Renovasyon, bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Bodrum Deniz Müzesi, düzenlenen açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Renovasyon, bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Bodrum Deniz Müzesi, düzenlenen açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Bodrum'un denizcilik kültüründe önemli bir yere sahip olan balıkçılık, süngercilik ve taşımacılıkta kullanılmış ilk Bodrum tipi tekne modellerinin, iş adamı Hasan Güleşçi'nin dünyanın birçok yerinden topladığı Deniz Kabukları Koleksiyonunun ve Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'ya ait eşyaların sergilendiği müzedeki eserler, renovasyon çalışmalarının ardından yeniden görücüye çıktı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un katılımıyla gerçekleşen açılışa Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Bodrum Belediye A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan, iş adamı ve koleksiyoner Hasan Güleşçi ile davetliler katıldı.

İki kattan oluşan Bodrum Deniz Müzesi'ne bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında merdiven çıkmakta zorlanan yaşlı vatandaşlar ve tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için asansör sistemi kuruldu. Ayrıca tuvaletler de yenilenerek müze standartlarına uygun hale getirildi. Binanın iç ve dış bakımları yapıldı, giriş bölümüne ise hediyelik eşya satış mağazası açılarak ziyaretçilerin deniz kabuğu, zeytin sabunu, Bodrum mandalina kolonyası gibi Bodrum'un değerlerini yansıtan hediyelik eşya ve ürünlerin satışına başlanıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevat Şakir Kabaağaçlı Halikarnas Balıkçısı Mehmet Kocadon Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title