Haberler

Bitlis'te "Ekonomi ve Kalkınma Çalıştayı"

Bitlis Eren Üniversitesi'nce (BEÜ) düzenlenen "Ekonomi ve Kalkınma Çalıştayı" başladı.

Bitlis Eren Üniversitesi'nce (BEÜ) düzenlenen "Ekonomi ve Kalkınma Çalıştayı" başladı.

Bitlis Valiliği, BEÜ ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen çalıştayda konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, kentlerin vizyonunun ve kimliğinin oluşmasında üniversitelerin önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Bu anlamda üniversitenin yaptığı çalıştayın Bitlis için çok önemli olduğunu anlatan Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle şehirlerin gelişmesinde itici güç olan belli sektörler ön planda olur. Sektörel anlamda gelişmeye katkı sağlamak adına üniversiteler burada ön plana çıkıyor. Şehirlerin aslında ruhu ve kimliği vardır. Şehirlere ruh ve kimlik veren en önemli unsurların başında kentlerin kadim tarihi gelir. Bu anlamda kültürel değerlerimizi ortaya çıkarmak, günümüz insanına ve gelecek nesillere taşımak bize düşen en önemli görevdir."

Bitlis merkez ve ilçelerinde çok önemli tarihi eserlerin bulunduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu, "Kadim şehir kimliğine kavuşuyor" sloganıyla başlattıkları Sokak Sağlıklaştırma Projesi ve diğer restorasyon çalışmalarıyla bu şehri gelecek kuşaklara hazırlayacaklarını dile getirdi.

Kente önemli bir katma değeri olan ceviz ile ponza ve perlit çalıştayı düzenlendiğini, bunlardan olumlu sonuç aldıklarını aktaran Ustaoğlu, Dünya Arıcılık Kongresi'nde de 3'üncü olan Bitlis balının ekonomiye kazandırılması için çalışmaların yapılacağını bildirdi.

Ustaoğlu, "Tüm bunları bir araya getirdiğinizde bir şehrin kimliğinde itici güç olacak, kentin şekillenmesinde ve en önemlisi ülkemizin çıktığı medeniyet yolculuğunda ve 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda bu sektörleri ayağa kaldırıp kazandırdığımızda bu yolculukta geride kalmayız. Hedeflediğimiz gelişme ve kalkınma hamlesinde ilimizde çok ciddi şekilde yerini alacağına inanıyorum. Bu çalışmalar bize rehber olacak." diye konuştu.

"Kalkınma çalışmalarımız var"

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ise yeni dönemde üniversite olarak Bitlis'in kalkınması konusuna öncelik verdiklerini ve bu çalışmayı ön gördüklerini belirtti.

Bitlis'in kalkınması için ilk önce ponza ve perlit çalıştayı düzenleyerek ardından 2 Avrupa Birliği (AB) projesi hazırladıklarını anımsatan Yardım, şöyle devam etti:

"Ardından ceviz çalıştayı yaptık. Bunun dönüşlerinin de çok güzel olacağına inanıyorum. Bugün de ekonomi ve kalkınma çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Kısa bir süre sonra arıcılık çalıştayı için çalışmalara başlayacağız. Bunlar kalkınma yönündeki kısa vadeli çalışmalarımız. Orta vadede kalkınmayla ilgili planladığımız başka çalışmalarımız var. Özellikle Ar-Ge'ye yönelik çalışma yapacağız. Özelikle Bitlis'in florasında çok önemli tıbbi ve aromatik bitkiler var. Bunları çalışmamız gerekiyor."

BEÜ Proje Destek Ofisi Koordinatörü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Çınar da bu çalıştayın Bitlis ve ülke için çok önemli olduğunu kaydetti.

Bunun yeni açılımlara ve yatırımlara öncülük edecek bir çalıştay olmasını beklediklerini vurgulayan Çınar, "Bu bağlamda gelecek yıldan itibaren Bitlis Ekonomi ve Çalıştayı uluslararası bir kongre olarak organize edilecek. İlerleyen yıllarda her yıl bu kongrenin yapılması için üniversitemiz elinden geleni yapacaktır. Bu çalıştayın organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İki gün sürecek çalıştayımızda kentin ekonomik ve kalkınamama sebepleri ortaya konulacak." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı Musa Karademir de İstanbul'dan 14 kişilik bir ekiple geldiklerini vurgulayarak, "Bu çalıştay Bitlis'in kalkınması için çok önemli sonuçlar doğurur, çok ciddi başarılar getirir. Bundan sonra ki her çalışmada pozitif sonuçlar alınır. Çalıştay, hem Bitlis özelinde hem de bölge ve ülke açısından güzel sonuçlara vesile olur." dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcı Esra Eren de dernek olarak çalıştaya her türlü desteği vereceklerini aktardı.

Çalıştaya İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Eren Üniversitesi Bitlis Valiliği Yusuf Çınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title