Haberler

Biri Çok Fonksiyonlu 5 Makine

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçe Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde biri çok fonksiyonlu 4'ü diyaliz olmak üzere 5 makine hastalara hizmet verecek.

Diyarbakır'ın Çermik ilçe Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde biri çok fonksiyonlu 4'ü diyaliz olmak üzere 5 makine hastalara hizmet verecek. Özel olarak yapılacak diyaliz ünitesi, hastane bünyesinde bağımsız olacak. Ünite, hastalarımızın yanı sıra çevreden gelecek hastalara da hizmet verebilecek.

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, diyaliz hastalarına ve hasta ailelerine çok büyük müjdeyi vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, devlet hastanesinde açılacak diyaliz ünitesi ile ilgili her şeyin çok iyi gittiğini söyledi.

Hastane bünyesinde, ancak bağımsız olarak hizmet verecek olan diyaliz ünitesine alınacak makinelerin ve birimin inşaatı ile ilgili paranın hazır olduğunu bildiren Kaymakam Batmaz, şu açıklamayı yaptı;

400 METREKARE UNUTULMUŞ

"Diyaliz ünitesinin yapımı ile ilgili çok küçük bir pürüz var. Sağlık Bakanlığına hastanenin yeri devredilirken, başka bir alandaki 400 metrekarelik alanın devri yapılmamış. Dolayısıyla şimdi bu devri yapılmayan yerin devrini süratle gerçekleştirecek ve en geç 2 ay içerisinde diyaliz ünitesinin ihalesini gerçekleştireceğiz. İhaleden hemen sonra işi süratle tamamlamak için yoğun çaba harcanmasını sağlayacağız"

BİRİ ÇOK FONKSİYONLU 5 MAKİNE

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, diyaliz ünitesine biri çok fonksiyonlu, 4'ü diyaliz olmak üzere 5 makine alınacağını, makinelerin parasının da hazır olduğunu bildirerek, "Bu çok fonksiyonlu makine, diyaliz makinesi dışında olacak. Özellikle nefes darlığı, astım gibi ağır hastalar için kullanılacağını sanıyorum. Tam olarak bilmiyorum. 4 tane de diyaliz makinemiz olacak. Dediğim gibi makinelerin parası hazır. İhaleye çıkıp, makineleri hemen alabiliriz" dedi.

DİYALİZ ÜNİTESİ FARKLI OLACAK

Diyaliz ünitesinin, hastane bünyesinde, ancak bağımsız olacağını, binanın inşasının da yine soğutma ve ısıtma sisteminden diğer alanlarına kadar çok farklı yapılacağını belirten Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Çermik ilçesinde başta Akarsu ailesi mensupları olmak üzere diyaliz hastalarının artık ilçede tedavi göreceğini söyledi. Kaymakam, başta komşu ilçe Çüngüş olmak üzere çevre il ve ilçelere de yine diyaliz ünitesinde hizmet verileceğini açıkladı.

DOKTORLAR KURSTA

Hastane Baştabibi Op. Dr. Ahmet Karaaslan yaptığı açıklamada, diyaliz ünitesinin kısa sürede hizmete alınacağına inandığını belirterek, şöyle konuşmuştu;

"Diyaliz ünitesinin kurulmasından önce biz çalışmalarımızı hızlandırarak, hastanemizde görevli Pratisyen Hekim Ramazan Buğdaycı'yı Dicle Üniversitesi'ne, Dâhiliye Uzmanımız Mustafa Keçeci'yi ise Marmara Üniversitesi'nde eğitim almaları için gönderdik. Görevli arkadaşlarımız burada iki ay boyunca eğitim görecekler ve eğitimlerinin ilk ayını tamamladılar. Biz de hastane olarak diyaliz ünitesine alınacak cihazlar ve malzemeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlığın ödeneği aktarması ile birlikte Kaymakamlık ihaleye çıkacak. Diyaliz ünitesinin hizmete girmesi ilçemizdeki çok sayıda diyaliz hastasının, komşu ilçe Çüngüş'teki hastaların çevre il ve ilçelere gitmesine gerek kalmayacak."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çüngüş Çermik Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title