Haberler

Birgül Ayman Güler, CHP'den İstifa Etti

Güncelleme:

CHP'de disipline sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden istifa etti. Güler, "30 Mart seçimlerinde CHP Cemaat'le işbirliği yaptı" dediği için disiplin kuruluna sevk edilmişti.

SAVUNMASINI BUGÜN SUNMUŞTU

Birgül Ayman Güler, Grup Disiplin Kurulu'na savunmasını bugün sunmuştu. Güler, yazılı olarak yaptığı savunmasında suçlamalara ilişkin iddianame talebini Grup Yönetimine ilettiği halde, böyle bir belgenin kendisine verilmediğini, sadece savunması için süre uzatımı yapıldığını, savunmasını kendisine gönderilen ilk yazı doğrultusunda hazırladığını vurguladı.

Savunmasında suçlamalardan birinin Grup Başkanlığı'na bilgi vermeden bir televizyon programına katılmak olduğunu aktaran Güler, "Genel yazı, milletvekillerinden demeç vermeden ve bir programa katılmadan önce nöbetçi grup başkanvekiline bilgi vermenizi rica ederiz demekte, bir izin ya da onay alma işleminden söz etmemektedir. Ayrıca bilgi verilmediği takdirde bunun iç yönetmeliğe aykırılık oluşturacağı türünden herhangi bir uyarı da içermemektedir" ifadesini kullandı.

"SAVUNMA HAKKI İDDİANAME VARSA KULLANILABİLİR"

Güler, ceza için gerekçe gösterilen basında yer alan açıklamalarının yansımalarının ne olduğuna ilişkin kendisine bir bilgi ve belge gönderilmediğini de aktararak, "Bilindiği gibi, savunma hakkı ancak bir iddianame varsa kullanılabilir; atılı suçların açıkça belirtilmemesi, iddianame yokluğu dolayısıyla savunma hakkının ihlali demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Parti içinde ayrılık gözetme ve ayrımcılık yapma suçuna bir televizyon programında açıklamalarının gerekçe gösterilmesine de değinin Güler, "Sözü edilen TV programında, bu kategoride değerlendirilebilecek hiçbir konu ele alınmamıştır. Kaldı ki bu tür bir eylem, ancak parti içindeki iş ve işlemler bakımından ortaya çıkabilir; bir televizyon programında sarf edilen sözlerle nasıl oluşabileceği ayrı bir merak konusudur" ifadelerine yer verdi.

"GRUP YÖNETİM KURULU, AĞIR BİR CEZALANDIRMA İSTEMİNDE BULUNMUŞTUR"

Güler, savunmasının değerlendirme bölümünde ise şunları kaydetti:

"Grup Yönetim Kurulu, partili milletvekilliği haklarımı ortadan kaldıran ağır bir cezalandırma isteminde bulunmuştur. Talebini önlemli kılarak, karar bildirim tarihi olan 8 Ocak 2015 gününden itibaren partili milletvekilliği haklarımı kullanmamı yasaklamıştır. İlgili kararda, ceza talebinin dayanakları ile atılı suç fiili arasında anlamlı ve açıklanabilir bağlar kurulmamıştır. Ceza talep eden kurum, savunma hakkının kullanılmasında olmazsa olmaz koşulu yerine getirmemiş, iddianame hazırlığını ve bunun tarafıma iletilmesini ihmal etmiştir. Yazılı iddianame istemime yanıt verme gereği dahi duyulmamış olması, temel hukuk ilkelerine ve parti içi hukuka uygunluk kaygısı taşınmadığına kanıttır. Bu nedenlerle, parti-grup yönetimi yetkilileri, hukuka dayalı disiplin mekanizmasını, yönetim tarzlarına ve yürüttükleri politikalara yönelik eleştirileri baskıyla ortadan kaldırmak üzere keyfi tasfiye aracına dönüştürmüşlerdir. Parti içi demokrasi ilkeleri ve parti hukuku bakımından suç oluşturan bütün karar ve işlemleri reddettiğimi saygılarımla bilginize sunarım."

CENGİZ DE İSTİFA ETMİŞTİ

CHP'den geçtiğimiz günlerde istifa eden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz de düzenlenen törenle Merkez Parti'ye katılmıştı.

SANDALYE SAYISI 125'E DÜŞTÜ

Vefat ve seçimler nedeniyle görev değişikliğinin ardından 550'den 535'e düşen Meclisin partilere göre sandalye dağılımı ise şöyle: Adalet Ve Kalkınma Partisi 312, Cumhuriyet Halk Partisi 125, Milliyetçi Hareket Partisi 52, Halkların Demokratik Partisi 27, Bağımsız Milletvekili 13, Demokratik Bölgeler Partisi 1, Elektronik Demokrasi Partisi 1, Demokratik Gelişim Partisi 1, Millet Ve Adalet Partisi 1 ve Anadolu Partisi 1.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Birgül Ayman Güler Cemaat İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

rauf:

bence tsk derhal chpyi kapatmali ve atatin mirasini direk tskya baglamali ataturkun bir kurumu kaldiysa oda TSKDIR

42
3
yanıtYanıtla
kurdish patriot:

Nihayet bir irkci pislik de atilmis fakat ne kar eder, bizim bu saf olan kürt halkimizin bir kesimi gitmis kemalist´lere irkci kürt kanini yese doymaz neonazilere yapismis sanki bizde cok merakliymisiz gibi onlara bide kürtleri asagilayan yorumlar yapiyorlar sizi ne ciddiye aliyoruz nede umursuyoruz bizim icin anlam ve degeriniz yok olmiyacakta, ezik türk irkcilari!!! yahu almanlar bile kabul ediyor kürtlerin gercek aryan irkindan oldugunu esas üstünlük bizde biz yinede irkcilik yapmiyoruz bunlar gibi ruhhastasi asalak toplum. bide bizim kürtleri bunlardan bir koparsak baska derdimiz yok ayni cati altinda olmak istemiyoruz artik defolun kürdistan´dan sefer olur ama Zafer olmaz size. . .

1
31
yanıtYanıtla
Kenan Mobil-IOS:

Geçbile kaldı faşist ırkçı, kafatasçı, gitsinler kendi düşüncelerinde olan bir partide siyaset yapsın.

16
13
yanıtYanıtla
mikrop:

yeminle soyluyorum birgul ayman chpdeki butun erkeklerden daha delikanli cikti

24
5
yanıtYanıtla
hasan kellepacaMobil-ANDROID:

kararın için tebrik ediyorum birgül hanım.gel akp ye.doğru yol akp yoludur.chp den istifa ederek kendini küfürden kurtarmış oldun.yürekten tebrik ediyorum.

21
6
yanıtYanıtla
adil:

cehennemin dibine kadar yolu var. ırkçı faşo.

22
4
yanıtYanıtla
mikrop:

chp resmen hainler tarafindan ele gecirilmis ve vatansever vekiler tek tek yolaniyor

21
5
yanıtYanıtla
mikrop:

bu kilicdaroglu gibiler ata''ya dusman tunceli olaylardan beri simdi abd/sionist/masonlarin yardimiyla partinin genel baskani oldu orda olmasinin sebebi ataturkun partide biraktigi vizyonu degistirmektir ve basariyor ataturk kemal ve soyunu sevmezdi ama simdi kemal ve soyu partiyi ele gecirdi

22
2
yanıtYanıtla
GedizliMobil-IOS:

adsız....sen bahtsızsın haberin yok gerizekalı salak.!!

23
0
yanıtYanıtla
CemMobil-IOS:

Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar bu da oyle olmus....

17
5
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title