Haberler

"Bir Gerillanın Burnu Kanarsa Hesabını Sorarız"

Güncelleme:

Çözüm sürecini anlatmak için Van'a gelen DTK eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Özalp'ta halka hitap etti.

Çözüm sürecini anlatmak için Van'a gelen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Özalp İlçesi'nde halka hitap etti. Tuğluk, "Kürt siyasetçileri olarak şunu açık ve net söylüyoruz. Bir tek gerillanın burnu kanarsa bunun hesabını sorarız. Hükümete çağrımız, herhangi bir provokasyona meydan vermeden, tek bir gerillaya zarar gelmeden, bunun tedbirleri alınarak çekilme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır" dedi.

Karayoluyla Diyarbakır'dan Van'a gelen DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ile Ahmet Türk, konvoy eşliğinde Van'ın Özalp İlçesi'ne gitti. İlçe meydanında toplanan yaklaşık bin kişiye hitap eden Tuğluk, tarihi bir süreçten geçildiğini söyledi. Abdullah Öcalan'ın barış konusunda açıkladığı mesajların ardından, PKK'nın elindeki kamu görevlilerini serbest bırakarak samimi adımlar attığını belirten Tuğluk, bu adımların sıradan olmadığını ifade etti.

'HALKIMIZ DUYARLI OLMALI'

PKK'nın yarından itibaren sınır dışına çıkma kararının tarihi ve önemli bir karar olduğunu anlatan Tuğluk şöyle konuştu:

"Gerilla, sadece barışa şans tanımak için 'buyrun çekiliyoruz' diyor. 'Kürt sorunun demokratik barışçıl çözümü için fırsat sunuyoruz' demek için çekiliyorlar. Bu çekilme sürecinde halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Buradan Kürt siyasetçileri olarak şunu açık ve net söylüyoruz, bir tek gerillanın burnu kanarsa bunun hesabını sorarız. Hükümete çağrımız, herhangi bir provokasyona meydan vermeden, tek bir gerillaya zarar gelmeden bunun tedbirlerini alarak çekilme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır."

'REHAVETE KAPILMAMALIYIZ'

Kürt sorununun çözülmesi için devletin samimi kararlı adımlarla demokratik açılımlarla reformlarla yanıt vermesi gerektiğini kaydeden Tuğluk şunları söyledi:

"Kürt sorununun çözümlenmiş sayılması için anayasal adımlara, seçim barajının indirilmesine, siyasi partiler kanununun değiştirilmesine, TMK'nın kaldırılmasına ihtiyaç var. İşte demokratik kurtuluş, özgür yaşam dediğimiz şey budur. Haklarımızı kazanıncaya kadar, anayasal güvencelere kavuşuncaya kadar demokratik kurtuluş temelinde direnişimiz devam edecektir. Bu nedenle, bu günler mücadeleyi yükseltme günleridir. Kürtlerin birlik olma günleridir. Özgür geleceğimizin belirlendiği günlerden geçiyoruz. Hiçbir şekilde rehavete kapılmamalıyız."

'TABİİ Kİ SAYIN ÖCALAN DA ÖZGÜR OLACAK'

Devletin hiçbir zaman çözümü altın tepside kendilerine sunmayacağını, bunun farkında olduklarını belirten Aysel Tuğluk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama ne olursa olsun sayın Öcalan'ın başlattığı sürecin arkasında duracak, içinde olacağız. KCK adı altında haksız ve hukuksuz yere tutuklanan bütün arkadaşlarımızı, PKK'lı tutsakları özgür bırakıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Tabii ki sayın Öcalan da özgür olacak, bu alanlara gelecek. Barış ancak böyle mümkün olur."

Özalp'teki programın ardından Türk ve Tuğluk Saray İlçesi'ne geçti. Türk ve Tuğluk burada 1994- 2009 yılları arasında SHP, ANAP ve AK Parti'den belediye Başkanlığı yapan ve BDP'ye katılan Sıracettin Bilmez'in rozetini taktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan Ahmet Türk Özalp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title