Haberler

"Bir Çay Daha Lütfen" Kitabının Yazarı Kayseri'ye Geldi

2008 yılında yayımlanan ve okuyucular tarafından büyük ilgi gören "Bir Çay Daha Lütfen" adlı eserin sahibi Amerikalı yazar Katharine Branning, Kayseri'ye geldi.

Kayseri'de şair ve yazar Muhsin İlyas Subaşı'nın misafiri olan Branning, bu eserini Muhsin İlyas Subaşı'nın yönlendirmesiyle yazdığını söyledi.

Muhsin İlyas Subaşı ile Kayseri üzerine yazdığı bir kitabını alarak kendisine daha sonra Amerika'dan yazdığı mektupla tanıştıklarını ifade eden Branning, " On yıla yakın bir süredir, her yaz gelir, onun yazlığında misafir olurum. Artık, benim de Türkiye'de bir evim var. Burada ailenin bir ferdi gibiyim. Türkiye'yi ve Türk insanını da çok seviyorum. Otuz yıla yakındır bütün yaz tatillerimi Türkiye'de geçiriyorum. Misafir perverliğinden dolayı dostum Muhsin İlyas Subaşı'na çok şey borçluyum" dedi.

Katharine Branning, Türkiye'de kısa zamanda büyük ilgi gören ve her yıl peş peşe baskısı yapılan bu kitabını nasıl yazdığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Kayserili şair ve tarihçi dostum Muhsin İlyas Subaşı bir gün bana, '30 yıl boyunca burada yaşayıp gördüklerini yazsan sanıyorum Türklerin büyük ilgisini çekeçek, sık sık ülkelerine gelen bir yabancının kendileri hakkında ne düşündüğünü bilmek isteyeceklerdir' dedi.

İlkin bu bana anlamsız bir öneri gibi gelmişti, çünkü Türklerin kendi kimlikleriyle ilgili olarak benim anlatacaklarıma ihtiyaç duyacakları aklımdan bile geçmemişti. Ancak öneri üzerinde düşündükçe, bunun önemli bir tespit olduğunu ve seyahatimle ilgili tecrübelerimi yazmaya onların değil, benim ihtiyacımın bulunduğuna karar verdim. Yazdıklarım, Türklerin kendilerini anlamalarına katkı sağlamayacak, sadece onlara teşekkürün bir şekli olacaktı. Burada yazılanları okuyan, yıllar boyunca niçin buraya gelmeye devam ettiğimi böylece anlayabilecekti. Kitabımda, yaşadığım bazı anıları ve onların benim için ne ifade ettiğini anlatmaya çalıştım."

Ayrıca "Bir Çay Daha Lütfen" adlı eserin önümüzdeki günlerde Arapça ve Almanca dillerinde de okuyucularla buluşması bekleniyor. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Katharine Branning Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title