Haberler

Bilecik 1. Özel Güvenlik İstişare Toplantısı"

Güvenlik İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Çağırıcı: "Türkiye'de aktif olarak çalışan özel görevlisi sayısı 282 bindir.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bağlı, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Bilecik Temsilciliği tarafından, "Bilecik 1. Özel Güvenlik İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Ömer Çağırıcı, Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, özel güvenlik elemanlarının örgütlendiği sendikalardan biri olarak 35 ilde faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.

Türkiye'de 282 bin aktif olarak çalışan güvenlik görevlisi bulunduğunu ve sendika olarak Bilecik'te de 2 aydır temsilciliklerinin bulunduğunu aktaran Çağırıcı, şunları kaydetti:

" Türkiye'de aktif olarak çalışan özel görevlisi sayısı 282 bindir. Ayrıca yaklaşık 470 bin kadrosu açılmış, 1 milyon 21 bin de özel güvenlik sertifikası almış özel güvenlik görevlisi var. Şu anda Türkiye'de, Güvenlik-İş Sendikası olarak en yetkili sendika biziz ve dün itibariyle üye sayımız, yaklaşık 5 bin civarındadır. Amacımız, bu 282 bin özel güvenlik görevlisinin haklarını korumak, birleşmek ve bu sektördeki sıkıntılara çözüm bulmaktır. 2004 yılında bu serüvenimiz başladı. Bizim en büyük sıkıntımız, kanunumuzda hiçbir düzenleme yapılmadı ama işveren lehinde birçok mevzuatta değişiklikler oldu. Bizlerin, ne bir disiplin kurulumuz ne de herhangi bir ceza müeyyidemiz var ve birleşemediğimizden ötürü çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak şu an itibariyle bu sıkıntılarımızı çözmüş bulunmaktayız. Şu anda, 8 ilde toplu sözleşme görüşmelerimiz başlamıştır ve bu Türkiye'de bir ilk olacaktır. Özel Güvenlik görevlilerinin sesi olmak için biz bir yola çıktık ve bu sesi, güçlü bir şekilde duyuracağız."

Toplantıya, Türk-İş Sendikası Bilecik İl Temsilcisi Murat Kaya, sendika üyeleri ve özel güvenlik görevlileri katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Çağırıcı Türk İş Bilecik Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title