Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya resti sonrası ABD'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Güncelleme:

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için attığı adımlara terör örgütleriyle bağlantıları nedeniyle karşı çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" restinin ardından ABD'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin tepkisine rağmen NATO'nun, Finlandiya ve İsveç'in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağından eminiz" ifadeleri yer aldı.

Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için düştüğü şerhin yankıları devam ediyor. Konuya ilişkin son açıklama ABD'den geldi.

"NATO'NUN İKİ ÜLKENİN ÜYELİĞİ KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİNE VARACAĞINDAN EMİNİZ"

Habertürk'ün Beyaz Saray açıklamasına dayandırdığı haberine göre; yapılan açıklamada "Türkiye'nin tepkisine rağmen NATO'nun, Finlandiya ve İsveç'in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağından eminiz" denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EVET DEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile yaptığı basın toplantısında; Finlandiya ve İsveç'in NATO adımına ilişkin olarak, "Teröristleri teslim etmeyeceklerine dair mesajları var. Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" demişti.

"YAPICI MÜZAKERELERLE DURUMU ÇÖZEBİLİRİZ"

Erdoğan'ın açıklaması sonrası bugün İsveç parlamentosunda konuşan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "Türkiye ile NATO'ya başvuru konusundaki durumu, yapacağımız yapıcı müzakerelerle çözeceğimizden eminim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Beyaz Saray Finlandiya İsveç Nato Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Metin Yalcin:

Meali, Türkiye istemese de alırız Nato'ya .. Doğru alırsınız ancak kendiniz savunursunuz kendinizi Türkiye asker falan vermez ..

88
9
yanıtYanıtla
İsmail Dinler:

Aynı papaz misali olacak ben başta olduğum sürece kimse onu alamaz demişti ne yazıkki bir hafta sonra ABD aldı gitti

21
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title