Haberler

Besyo Seçmeleri Yapıldı

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) özel yetenek sınavı tamamlandı.

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) özel yetenek sınavı tamamlandı.

Bingöl Üniversitesindeki spor salonunda BESYO tarafından özel yetenek sınavı düzenlendi. Çeşitli illerden sınava katılmak için kente gelen öğrenciler, 16 kişilik sınav komisyonu önünde, internet üzerinden canlı yayın yapılan mini parkurda yeteneklerini sergiledi.

Antrenörlük eğitimi, spor yöneticiliği bölümüyle beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü için açılan 310 kontenjan için, 643 öğrenci ter döktü.

BESYO Müdürü Gökmen Kılınçarslan, sınavların adil olarak geçmesi için çok titiz çalıştıklarını söyledi.

Sınav sonuçlarının yarın açıklanacağını anımsatan Kılınçarlan, "Üniversitemiz, bu eleme sınavlarında bütün birimleriyle son derece iyi bir uyum içerisinde çalışıyor. Oldukça şeffaf, güvenilir, toplumun bütün kesimlerine açık ve başarılı bir koordinasyonla sınavlarımızı bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kılınçarslan, antrenörlük eğitimi bölümüne 60'ı normal, 60'ı ikinci öğretim, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne 70, spor yöneticiliği bölümüne 60'ı normal, 60'ı da ikinci öğretim olmak üzere toplam 310 öğrenci alınacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl Üniversitesi Bingöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title