Haberler

Beşiktaş'ta "Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı" Açıldı

Beşiktaş Belediyesi tarafından 15 Temmuz’da temeli atılan “Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtının” 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılışı yapıldı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 15 Temmuz'da temeli atılan "Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtının" 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılışı yapıldı. 1923 santimetre uzunluğundaki anıt, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 şehidi yaşatacak.

15 Temmuz'da temelleri atılan "Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı" Cumhuriyetin 94. yıldönümünde Beşiktaş Ortaköy'de açıldı. 1923 santimetre uzunluğunda olan anıt, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 şehidimizi temsil edecek. 15 Temmuz şehitleri dışında Kıbrıs şehitleri, Kore şehitleri, basın şehitleri ve terör örgütleri tarafından hayatını kaybeden şehitlerin isimleri de anıtta yer aldı. Bu kapsamda inşası tamamlanan anıt için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılış töreni düzenlendi. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 15 Temmuz'da Boğaziçi Köprüsü'nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) şehit olan Batuhan Ergin'in annesi Deniz Ergin ve babası Ahmet Ergin, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

"15 Temmuz da bu millet hem Cumhuriyete hem de demokrasiye sahip çıktı"

Ergin'in anne ve babasının konuşmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Murat Hazinedar, 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasisine, devletine ve Cumhuriyetine sahip çıkması olduğunu belirtti. Başkan Hazinedar, "Bu aziz millet Cumhuriyeti kurmak için devletini ve milletini korumak için sadece 15 Temmuz'da değil. Çanakkale'den başlayarak Kurtuluş Savaşının her noktasında Kore'de insanlık değerleri için Kıbrıs'ta Türklük değerleri için terörle mücadelede vatan ve bayrak için yüzbinlerce şehit verdi. 15 Temmuz'da da hem Cumhuriyete hem de demokrasiye sahip çıktı. Tüm şehitlerimiz bizimdir, şehitler, tarihimiz ve ecdadımız üzerinden ayrım yapmak, bu tarihe ecdadımıza, vatanımıza sahip çıkan şehitlerimize ve onların değerlerine kötülüktür" dedi.

"Milletimizin verdiği mücadele ayrı, şehitlerimize saygımız ayrıdır"

Başkan Hazinedar, "Biz Beşiktaş'tan ortak değerleri büyütmeye ve vatan, millet derken hem milli şuurla hem de evrensel değerlere sahip çıkarak siyasetimizi ve idareciliğimizi sizlere yansıtmaya çalıştık. 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin verdiği mücadele ayrı, şehitlerimize, gazilerimize saygımız ayrıdır. Canını hiç düşünmeden feda eden 249 şehidimizin 2'si de Beşiktaşlıdır. Ben öncelikle şehitlerimiz Şenol Sağman ve Batuhan Ergin'i hayırla yad ediyor ve Allah'tan rahmet diliyorum. Onlardan başlayarak tüm 15 Temmuz ve terör, basın, demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu güzel ülkenin tüm fertlerine birlik ve beraberliğin rahmetini hep beraber yaşamayı diliyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Hazinedar, protokol üyeleri ile Ergin'in annesi ve babası kurdele keserek anıtın açılışını gerçekleştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Ahmet Ergin 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title