Haberler

Beşik gibi sallanan İzmir'le ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı: Yarımadayı vuracak

Güncelleme:

İzmir'de dün yaşanan 5.1, 4.8, 4.7 ve 4.8'lik 4 depremin ardından herkes tedirgin oldu. Arka arkaya gelen depremlerin ardından konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "7'lik bir deprem olduğu bir yerde bu faylar günün birinde zamanını veremem ama İzmir yarımadasını dolayısıyla İzmir'i vuracak" ifadelerini kullandı.

Yaptığı tutarlı tahminleriyle tanınan Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Fatih Altaylı'nın moderatörü olduğu Teke Tek programında İzmir'de meydana gelen depremleri değerlendirdi.

"GÜNÜN BİRİNDE İZMİR'İ VURACAK"

İzmir'de art arda yaşanan sarsıntılarla ilgili "İzmir depremini tetiklemiştir" diyen Prof. Dr. Naci Görür, "İzmir yarımadası faylarla parça parça olmuş, Sisam fayıyla kesişiyor. Zaman veremem ama günün birinde İzmir'i vuracaktır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları şu şekilde:

Yer bilimleri henüz daha depremi net olarak kestiremediği için biz insanlara kesin gün, hadi saatten vazgeçtik, kısa bir zaman aralığını doğru kesin veremedikten sonra böyle şeyler söylemek doğru değil. Uyarı mahiyetinde arkadaşımız söylemiş olabilir. Bu tür söylemlerin toplumdaki etkisi getirildiği kaos kargaşa, bir takım olaylar (bizim düşünemediğimiz olaylar da olabilir) bunu söylememek lazım. Bu deprem buraya yaklaşık 70-80kilometre uzaklıkta. Buradaki bir deprem sözünü ettiğimiz körfezde ciddi bir etki yaptı.

"BU FAYLARIN HEPSİ DOĞRUDAN DOĞRUYA KENTİN İÇERİSİNE GİRİYOR"

Bu fayların hepsi doğrudan doğruya kentin içerisine giriyor. Burada olabilecek bir deprem bunların boyutları da 7'ye varabilecek mertebede. Daha çok 6'lar mertebesinde deprem üretirler. Bu fayların hangisi çalışırsa özellikle şu kesimde çok ciddi hasara neden olabilir. Kuzey Güney fayları Sisam fayları ile ilişkili. Bunun özeti: İzmir Yarımadası faylarla parça parça. Ve hemen bu fayların her biri geliyor deprem üreten Sisam faylarıyla kesişiyor. 7'lik bir deprem olduğu bir yerde bu faylar günün birinde zamanını veremem ama İzmir Yarımadası'nı dolayısıyla İzmir'i vuracak."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fatih Altaylı Naci Görür İzmir Haberler

500

Yorumlar (12)

ÜÇ Z (ZULÜM ZİNA ZELZELE):

İKİ Z ÇOĞALINCA YANİ ZULÜM VE ZİNA ÇOĞALINCA ÜÇÜNCÜ Z YANİ ZELZELEYİ BEKLEYİN. SÖZÜNÜ İŞİTMİŞTİM. HARAMLARDAN GÜNAHLARDAN KÖTÜLÜK VE HAKSIZLIKTAN UZAK DURALIM. İYİLİĞE HELALLERE HAYIRLARA ÇABALAYALIM Kİ. ALLAH C. C. BİZİ CEZALANDIRMASIN. KORUSUN.

3
3
yanıtYanıtla
Boş:

Umarım hayatın boyunca büyük deprem korkusu yaşamazsın. O korkuyla anlıyorsun çünkü olayın helal veya haram olmadığını. İğrenç insan.

yanıt0
yanıt3
T.y.:

Allah izin vermezse fayda hareket edemez.

yanıt2
yanıt0
Insan:

Boş insan. Adın gibi bomboş bir insansın. Iğrenç de sensin. Fikrini belirtmiş bir insana laf atın sonra da fikir din hürriyeti diye ortalıkta dolanın. Ben de katılıyorum

yanıt1
yanıt2
Düttürü dünya:

Doğru tespit yapmışsın üç z ama bu insanlar artık bunu anlamazlar herkes kendi nefsine güzel geleni yaşıyor kimse Allah İn istediği gibi yaşamıyor. Zaten bu dünyada olmamızın sebebi de budur yani imtihan, birileri inanacak kurtuluşa erecek birileri de sapıtıp helak olacak.

yanıt2
yanıt3
BOŞ A CEVAP:

NİYE KIZIYORSUN BOŞ KAFALI. SENİN KAFANI BİRAZ DA BEN DOLDURAYIM. BAK İYİ DİNLE ZİNA EDİYORSAN FAKİRLİK VE BELALAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAK ÖMRÜN KISALACAK. PİŞMAN OLUP TÖVBE ETMEZ VE ZİNAYA DA DEVAM EDERSEN BU AKİBET HIZLANACAK DÜNYADA DA BELANI BULACAKSIN. İĞREN ŞEY SENİNİ GİBİLER YÜZÜNDEN BU MUSİBETLER GÜNAHSIZLARI DA BULUYO. AMA O GÜNAHSIZLAR CENNETE SİZİN GİBİ İĞRENÇLER CEHENNEME DÜŞÜYOR. BİLESİN. ZİNA ÖMRÜ KISALTIR. FAKİRLİK YOKSULLUK SEFALET GETİRİR. YÜZÜ KARARTIR. BİLESİN.

yanıt2
yanıt2
İlkay:

Saçma sapan konuşma bı deprem olsun oturduğun yerdede gör o zaman bu konuştuğun şeyler sende var dir hepsi İZMİR e akın eden edene doldurunuz buraları gelmeyin o zaman izmire

yanıt3
yanıt3
Düttürü dünya:

Andolsun ki sizi, biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber! ) Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: "Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz, derler. "İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır. Ve doğru yolu bulanlar da onlardir." (Bakara, 155-157)

yanıt1
yanıt0
ERENN2N:

Geçmiş olsun ülkemiz aktif deprem kuşağı üzerinde malesef. Adana 98 depremini yaşayan birey olarak ülkemizin güneyindede hareketlilik mevcut faylarda Mersin körfezi depremi Antalya enson Kıbrıs depremi acaba bizlere haber verici nitelikte depremlerm özellikle Adana Karataşın güneyinde eski tarihlerde kentin denize gömülmesine neden olacak biçimde şiddetli deprem üretmiş suskun fay var pekçok faylar vardır sayın hocamız basın yoluyla bizleri aydınlatacaktır. Allah kötü depremler yaşatmasın.

5
0
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

Günun birinde deprem olacak????? Cok tutarli bir tahmin....sasirdim

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title