Haberler

Berlin Büyükelçiliğinde Aşure Sofrası

Muharrem Ayı vesilesiyle Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın ev sahipliğinde "Aşure Sofrası" düzenlendi.

Muharrem Ayı vesilesiyle Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın ev sahipliğinde "Aşure Sofrası" düzenlendi.

Berlin Büyükelçisi Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada her muharrem ayında Kerbela şehitlerini rahmetle andıklarını ve acılarını yüreklerde hissettiklerini belirterek "Kerbela'yı doğru anlamak ve onlardan ders çıkarmak hepimiz için önemlidir. Zulüm ve haksızlık karşısında durmak bu derslerin başında gelmektedir." dedi.

Büyükelçi Aydın, yaşamlarını anavatanlarından uzakta geçirenler için inanç ve kültürün yaşatılmasının önemini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Avrupa ve Almanya'da Müslümanlara karşı ön yargılara dayalı ayrımcı uygulamaların, dışlayıcı tavırların yaygınlaştığı zor bir dönemden geçiyoruz. Dilimizi ve inancımızı bulunduğumuz topluma doğru anlatmamız bunu davranışlarımızla sergilememiz her zamankinden fazla daha da önem kazanmıştır. Bu toplumdaki saygın yerimizi ancak bizi birbirimiz bağlayan din, dil ve aynı kültür coğrafyasına aidiyetin getirdiği ortak öğeler çapında birleşirsek elde edebiliriz. Farklılıkların bizi bölmesine izin vermemiz durumunda ise üzülerek söylemeliyim ki daha da dışlanır ezilir ve marjinal duruma düşebiliriz."

Kerbela'nın öğrettiği en kıymetli dersin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu ifade eden Aydın, bu mesajın hayata geçirilmemesi durumunda İslam coğrafyasında bugün şahit olunan hüzün ve matemin acı örneklerinin yaşanmaya devam edeceğini dile getirdi.

Suriye'den Yemen'e, Libya'dan Afganistan'a İslam ülkelerinde başta çocuklar olmak üzere masum insanların büyük acılar yaşadığını aktaran Aydın şunları kaydetti:

"Gördüğümüz manzaralar aldığımız yürek sızlatıcı haberler tutulan matemler, yaşanan hüzünler hepimizi derinden etkilemektedir. Temennimiz odur ki yeni Kerbelalar yaşanmasın, yaşananlardan ders alınsın ve bugün farklı coğrafyalarda Müslümanların kendi aralarındaki kavgalar çatışmalar son bulsun, masum hayatlar kurban olmasın."

Daha sonra Derviş Haydar Soylu, Aşure Sofrası'nın duasını yaptı.

Aşure Sofrası'na Başkonsolos Mustafa Çelik, eski Avrupa Parlamentosu üyesi Ozan Ceyhun, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkanı Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Türk-Alman İşadamları Birliği Başkanı Remzi Kaplan, Türk Eğitim Derneği Başkanı Rüştü Kam ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Kemal Aydın Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title