Haberler

Belediye Meclisinin Yeni Başkan Vekilleri Belirlendi

Şahinbey Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yapılırken, meclis gündemindeki maddelerin yanı sıra Meclis Başkan vekilleri, encümen üyeleri ve divan katiplikleri için seçim yapıldı.

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim ayı ilk oturumu, yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 14 maddenin 6'sı İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na, 5'i Plan Bütçe Komisyonuna, 1'i Tarife Komisyonuna görüşülmek üzere sevk edildi. 1 madde için ise komisyona ek süre verilirken, 1 madde ise ihtisas komisyonlarında görev yapmak üzere üye seçimi yapılmasıydı. Meclis gündemindeki 14 maddenin tamamı oy birliği ile kabul edildi.

Seçim yapıldı

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis Başkan vekilleri, encümen üyeleri ve divan katipleri için seçim yapıldı.

Encümen Üyeliği için yapılan seçimde Mesut Ercan (42) Mehmet Dağcı (37) ve Raci Dölek (37) oy alarak Encümen Üyeliğine seçilirken, aday olan Mahmut Demirel ise (10) oy aldı. Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilliği için yapılan seçimde Bekir Aslan (40) oyla Meclis 1. Başkan Vekili, Şıh Mehmet Öztürk (42) oyla 2. Meclis Başkan Vekilliğine seçildi. Daha sonra ise Divan Katipliği Asil ve Yedek Üyeliği seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonrasında Sedat Kılıç (43), Mehmet Okutan (37) oy alarak Divan Katipliği Asil Üyeliğine seçilirken, aday olan Uğur Kalkan ise (10) oy aldı. Divan Katipliği Yedek Üyeliğine ise Mehmet Yaşar Göktürk (39), Filiz Üzücü (39) oy alarak yedek üyeliğe seçildiler.

Muharrem ayı

Gündem maddelerinin görüşülmesi ve yapılan seçimin ardından CHP Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, söz alarak muharrem ayının birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu ifade etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Şahinbey Belediyesi olarak Muharrem ayı için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve bu yıl 400 bin kişiye aşure dağıtımı yapılacağını ifade etti - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title