Haberler

Belediye Meclis Üyelerine Bilgilendirme Eğitimi

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) Yerel Yönetimler Akademisi'nin düzenlediği mevzuat bilgilendirme eğitimleri kapsamında Siirt il, ilçe ve belde belediye meclis üyelerine belediye kanunları ve belediye meclis çalışma yönetmenliği içeren mevzuat eğitimi verildi.

Siirt Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, Siirt belediye Eşbaşkan Belkiza Beştaş Epözdemir, Baykan Belediye Eşbaşkanı Selva Erdoğan, Veysel Karani Belediye Eşbaşkanı Ayten Sezgin, Kayabağlar Zokayt Belediye Başkanı Şemsettin Tektaş, il, ilçe ve belde belediyeleri meclis üyeleri katıldı. Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Siirt Belediye Başkanı Bakırhan, bölgede bulunan belediyeler ve bu belediyelerde görev alan meclis üyelerine yönelik düzenlenen eğitimin belediye kanunları ve belediye meclis çalışma yönetmenliği içeren mevzuat eğitimi olduğunu söyledi.

GABB faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Sekreter Ahmet Ertak ise, "Eğitimler yoluyla yerel yönetimlerin demokratikleştirilmesi ve demokrasinin daha çok yerele indirgemesi projelerimiz oldu. Artık günümüz koşullarında devletlerin çokta tartışılmadığını ancak kentlerin tartışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Böyle bir süreçten geçerken bölgemiz illerine, yerleşim birimlerine baktığımız zaman hizmete muhtaç olduklarını söyleyebiliriz. Böylesi süreçlerden geçerken el birliğiyle çok şeyler yapabileceğimize olan inancımız tamdır. Bu güç ve birlik sağlanmadığı takdirde kaybeden elbette halkımız ve kentlerimiz olacaktır. Belediyelerin tüm birimlerine yönelik eğitimler devam edecektir" diye konuştu.

Yerel yönetimlerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğunu belirten Ertak, ilerideki zamanlarda ortaklaşa belediyelerin birbirleriyle olan ilişkilerini ve proje ortaklıklarını nasıl geliştirebileceklerini sağlamaya çalışacaklarını dile getirdi. Yapılan konuşmalar ardından, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız tarafından belediye meclis üyelerine belediye kanunları ve belediye meclis çalışma yönetmenliği hakkında eğitim verildi.

Toplantı soru cevapla sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncer Bakırhan Ahmet Ertak Baykan Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title