Haberler

Belediye Başkanlığı görevinden alınan Bedia Özgökçe Ertan kimdir, kaç yaşındadır?

Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile HDP'li belediye başkanları Bedia Özgökçe Ertan ile Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı'nın yerine kayyum getirildi. Peki, Bedia Özgökçe Ertan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? Neden görevden alındı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alındı. Bu üç ismin görevden alınması sebepleri ise terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak olarak açıklandı. Peki Bedia Özgökçe Ertan kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN KİMDİR?

Bedia Özgökçe Ertan, 1975 yılında Van'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Ertan, İnsan Hakları Derneği Van Şubesinin kurucularından biridir ve yönetim kademelerinden görev almıştır.

Ayrımcılıkla mücadele ile ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası eğitimde yer alan Ertan, İnsan Hakları Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ayrıca Ertan baroda, ayrımcılıkla mücadele, mülteci hukuku ve işkencenin önlenmesi alanlarında da çalıştı.

2004 yerel seçimlerinde Demokratik Halk Partisi listesinden seçilerek Van'ın ilk kadın İl Genel Meclisi Üyesi oldu.

Bedia Özgökçe Ertan, 26. ve 27.Dönem Van Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliğinde bulundu.

İyi düzeyde İngilizce ve Kürtçe bilen Ertan, evli ve 3 çocuk annesidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Belediye Başkanlığı İçişleri Bakanlığı Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

500

Yorumlar (7)

devam:

Aynı devam. Bunların elinde çok sayıda belediye var

9
7
yanıtYanıtla
türker arslan:

kendi meclisinize kendi ülkenizi bölecek hainleri doldurup legal hale getirip üstelik maaş verirseniz sonra yerel seçimlere girmelerine legal olarak onay verirseniz, burada devlet sorgulanır.

3
0
yanıtYanıtla
ALİ:

Şehit aile yakınlarının gözü aydın olsun. Türk Bayrağı na düşman bu çakma başkanlar umarım birdaha oralara gelemez.

3
0
yanıtYanıtla
Seyit Rıza:

Biz sizin hilelerinizle başa çıkamadık bu bize ders olsun, bizde sizin önünüzde diz çökmedik buda size ders olsun.... Biz hiç kardeş olamadık, olamayacağızda.

1
0
yanıtYanıtla
Ebrar:

Bu dediğiniz ne kadar saçma biz diye konuşma benim birsüru türk arkadaşım kardeşim var bende türküm beş parmağın beşi aynı değil

yanıt0
yanıt0
Seyit Rıza:

Eğer siz Seyit Rızanın bu cümlelerinin kimler için söylendiğini biraz araştırmış olsaydınız, sanırım yazdıklarınızın gereksiz olduğunu anlamış olacaktınız. Kardeşlik içinde yazdıklarımın arkasındayım, ne yazikki yaşanan süreç bunun en iyi kanıtı. Siz halen içinizdeki umudu kaybetmemişseniz ne mutlu size ,umarım siz haklı çıkarsınız. Saygılarımla

yanıt0
yanıt0
Bir polis:

Tabi hendeklere bomba yiğip bu halkın Yiğit çocuklarını şehit ederken kardeşlik ten dem vurmuyodunuz

yanıt3
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title