Haberler

    Beatles - Elvis Go Baroque

    "Sihirli Flüt" ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin 7.si bu sene 2-20 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleşiyor.

    "Sihirli Flüt" ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin 7.si bu sene 2-20 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleşiyor.

    Festivalin 20 Aralık Salı akşamı İstanbul Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde sıra dışı bir konserle tamamlanıyor. Şefika Kutluer ve Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası John Lennon'un "Imagine'i ile başlıyorlar konserlerine. Şefika Kutluer; Pop dünyasının klasikleşmiş eserleri, "Beatles" ve "Elvis Presley"in unutulmaz parçalarının Barok tarzda klasik müziğe Peter Breiner tarafından uyarlanmış halini Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası eşliğinde seslendiriyor.

    New York'da yaşayan Peter Breiner besteci, aranjör, piyanist ve şef olarak yaptığı çalışmalarla dünya çapında tanınan ve 200'ün üzerinde CD kaydı olan bir sanatçı. Sanatçının bu akşam örneklerini dinleyeceğiniz "Beatles Go Baroque" ve Elvis Goes Baroque" adlı CD'leri uzun yılardır satış rekorları kırmaktadır.  Konser, Şefika Kutluer'in İngiliz Kraliyet Filarmoni orkestrası eşliğinde kaydettiği "World of Lullabies" (Ninniler Dünyası) albümünden, John Lennon'ın derin anlamlı parçası "Imagine" ile başlayacak. Imagine'ın sözleri günümüz dünyasında gerçekleşmesini hayal ettiğimiz barış, birlik ve sevgi mesajları içermekte.Breiner'ın  "Beatles Concerto Grosso No.2" adlı eserinde; Beatles'ın "A Hard Day's Night", "Girl",  "And I Love Her", Paperback Writer" ve "Help" isimli parçalarını dinlerken Vivaldi'nin 4 Mevsim keman konçertolarını işiteceksiniz.

    Breiner'ın "Beatles Concerto Grosso No.3" adlı eserinde ise Bach'ın 2 No'lu Flüt Süiti'nin çağrışımı ile Beatles'ın "The Long and Winding Road", "Eight Days a Week", "She is Leaving Home", "We can Work It Out", "Hey Jude" ve "Yellow Submarine" isimli "hit" eserleri "Barok" tarzda sunuluyor.

    Breiner'ın, Elvis Presley'in ünlü eserleri üzerine yazdığı, "Flute Concerto Grosso No.2"de ve Concerto Grosso No.3'te Şefika Kutluer ve Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası bu kez Presley'in dünyasında bir yolculuğa çıkıyorlar. Elvis Presley'in unutulmaz eserleri; Jailhouse-Rock, Blue Moon, Let It Be Me, Put the Blame On Me, Mean Woman Blues, You Are the Devil in Disguise, You Don't Have to Say You Love Me, Stuck on You, Love Me Tender ve Wooden Heart Peter Breiner'ın aranjeleri ile barok tarzda tekrar hayat buluyor.

    Program

    "Beatles & Elvis Go Baroque"

    Şefika Kutluer,Flüt

    Bilkent Yaylı Çalgılar Orkestrası Düzenlemeler, Şef & Klavsen: Peter Breiner

    Beatles "John Lennon"……….. Imagine ( Arranged by Peter Breiner)

    Peter Breiner ….. "Beatles Go Baroque" Beatles Flute Concerto Grosso No: 3

    "The Long and Winding Road"

    "Eight Days a Week"

    "She is Leaving Home"

    "We can Work It Out"

    "Hey Jude"

    "Yellow Submarine"

    Peter Breiner … Beatles Go Baroque"  Beatles Flute Concerto Grosso No: 2

    "A Hard Days Night"

    "Girl"

    "And I Love Her"

    "Paperback Writer"

    "Help"

    ARA

    Peter Breiner…. "Elvis Goes Baroque"  Flute Concerto Grosso no: 2

    "Jailhouse Rock"

    "Blue Moon"

    " Let it be me"

    "Put the Blame on me"

    "Mean Woman Blues"

    Peter Breiner…. "Elvis Goes Baroque"  Flute Concerto Grosso no: 3

    "You are the Devil in Disguise"

    "You don't have to Say You Love Me"

    "Stuck on You"

    " Love Me Tender"

    " Wooden Heart"

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Şefika Kutluer Elvis Presley John Lennon İstanbul Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title