Haberler

Bayram Yoğunluğu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çınarcık sahilinde yoğunluk Tatilcilerle röportaj Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un açıklamaları Bayram tatilini fırsat bilen, başta İstanbul olmak üzere çevre illerden vatandaşlar, tatillerini geçirmek için Çınarcık ilçesine akın etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çınarcık sahilinde yoğunluk

Tatilcilerle röportaj

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un açıklamaları

Bayram tatilini fırsat bilen, başta İstanbul olmak üzere çevre illerden vatandaşlar, tatillerini geçirmek için Çınarcık ilçesine akın etti.

İstanbul ve çevre illerden Çınarcık ilçesine ulaşmak isteyen vatandaşlar, Yalova-Çınarcık karayolunda yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların ilçede yoğunluk oluşturduğunu söyledi.

Vatandaşların ilçeye bayram tatilinde de yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Kurt, şöyle konuştu:

"Çınarcık olarak bu yılki sloganımız 'Terk edilen değil, tercih edilen Çınarcık'. İstanbul'un karşı yakası gibi olan ilçeyi vatandaşlarımız 9 günlük bayram tatillerini geçirmek için tercih ettiler. Çınarcık'ta bir yoğunluk yaşıyoruz. Özellikle denizi ve 10 kilometrelik sahiliyle bayram tatilinde de tercih edilen bir Çınarcık oldu. Çınarcık'ta çok farklılıklar yarattık. Altyapısından üst yapısına kadar pek çok hizmeti yerine getirdik. Vatandaşlarımızın tatillerini çok iyi geçirebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Denizimiz çok temiz, özellikle 3 adet mavi bayrak olması arıtmamızın çok yoğun şekilde çalışması Çınarcık'ın tercih edilmesinde etkili olmuştur."

İlçeye gelenlerin çok mutlu bir şekilde günlerini geçirdiğini dile getiren Kurt, "Bulunduğumuz konum itibariyle daha çok İstanbul, Bursa, İzmit, Ankara ve Sakarya'dan vatandaşlar burayı tercih ediyor. Gelenlerin yüzde 60-70'i İstanbul'dan gelenler. Çınarcık konut yapısı olarak yerleşik bir yapıya sahip. Apart ve tesislerimizle birlikte 9 günlük bayram tatili boyunca 500 bin kişinin ilçemize ziyarete geleceğini tahmin ediyoruz. Denizden ziyade ilçeye gelenler yaylalarımızdan, Teşvikiye beldesindeki yaylalardan yararlanıyor. vatandaşlarımız trekking yapıyor. Yürüyüş parkurlarımız var. Görsellik anlamında da ormanımız çok güzel. Deniz, oksijen ve hava, orman ve yaylası olan Çınarcık'ı vatandaşlar bu özelliğinden ötürü daha çok tercih ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Avni Kurt İstanbul Çınarcık Yalova Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title