Haberler

Bayrak Artık Phil Jones'un

Manchester United’ın Sırp stoperi Nemanja Vidic, kulübün resmi sitesine yaptığı açıklamada sezon sonu takımdan ayrılacağını açıkladı.

İngiltere'de geçirdiği sekiz yılda 15 kupa kazanan 32 yaşındaki Nemanja Vidic, bir süredir beklediği yeni kontrat önerisinin gelmemesi üzerine kulüp yetkilileri ile konuşarak geleceğine ilişkin kesin bir karar aldı. Kendine yeni hedefler koymak istediğini söyleyen Sırp savunmacı, sezon sonuna dek Manchester United için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini söyledi.

Büyük bütçeli İtalyan takımlarının yanı sıra Monaco'nun da kendisine yönelik ilgisi bilinen Vidic, son üç sezonda yaşadığı iki ağır diz sakatlığı sonrası bir daha tam randımanlı ve düzenli olarak oynayamadı. Buna karşılık 2007 ile 2010 yılları arasında Rio Ferdinand ile oluşturduğu savunma tandemi, futbol tarihinin en başarılı ikilileri arasına girecek kadar iyiydi.

Hala verim alınabilir

En iyi takımların stoperlerde olması gereken oyun bilgisinin zirve örneklerini sahada gösteren Vidic, geniş alanda savunma yapan takımlar için ideal bir oyuncuydu. Ayrıca kendi kalesine yakın olduğunda da gözü pekliği ve ikili mücadele başarısı ile öne çıkan Sırp yıldız, bir döneme damga vurmuştu. Şimdi ise sakatlıklardan ötürü biraz ağırlaştı, ayrıca sık sorun yaşayan bir oyuncuya dönüştü. Yine de dünya üzerindeki her takım ondan faydalanabilir, hele ki düşük tempoda oynayan bir takım Vidic'ten yine üst düzey performans alabilir.

Defans dağılıyor

Sezon sonunda savunmaya birden fazla direk takviye yapacak olan Manchester United'da futbolu bırakacak olan Rio Ferdinand'ın yanı sıra sol bek Patrice Evra'nın da kontratı bitiyor. Jonny Evans'ın yanı sıra Phil Jones'u da burada değerlendirecek olan David Moyes, muhtelemen bir adet yüksek kaliteli stoperi takıma kazandıracak.

Salih Demirci

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Manchester United Nemanja Vidic Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title