Haberler

Baykal: "Cumhurbaşkanlığı Seçimi Dönüm Noktası Olacak"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Türkiye Siyasi Tarihinde Bir Dönüm Noktası Olacağını Savunarak, 'Şimdi Sadece Hükümet Değil, Aynı Zamanda Cumhurbaşkanlığı Yetkileri de Anayasaya Açıktan Karşı Çıkma Arayışındaki Bir Kadronun, Zihniyetin Eline Geçecektir. Bunun, Vahim Sonuçları Olur' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye siyasi tarihinde bir dönüm noktası olacağını savunarak, ''Şimdi sadece hükümet değil, aynı zamanda cumhurbaşkanlığı yetkileri de Anayasaya açıktan karşı çıkma arayışındaki bir kadronun, zihniyetin eline geçecektir. Bunun, vahim sonuçları olur'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında, şimdi bir rejim, anayasa, devlet düzeni tartışmasının gündemde olduğunu savundu.

Bir ülkede anayasaların huzurun, barışın, istikrarın temeli olduğunu belirten Baykal,''Temel sadakat, en yüksek sadakat anayasamız olacak. Eğer anayasaya yönelik bir temel hazımsızlık varsa ve elinize geçecek fırsat ve yetkileri anayasanın özünü, temelini değiştirmeye yönelik bir biçimde kullanma arayışı içindeyseniz ve o devlet, o ülke size bunu uygulama fırsatı veriyorsa yanlış yapıyor demektir. Bu yanlıştan huzur, barış, kardeşlik ve uyum çıkmaz'' dedi.

Baykal, Türkiye'nin bir süredir, bugünkü anayasasına inanmayan bir iktidarla yönetiliyor olmanın sorunlarını, sıkıntılarını yaşadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

''Şimdi hükümete ek olarak, cumhurbaşkanlığı noktasında da anayasaya inanmayan, bir zihniyete, anlayışa cumhurbaşkanlığının teslim edilmesinin yol açacağı sorunlarla ilk kez karşı karşıya kalacağız.''

Baykal, halkın Cumhuriyet mitingi ile ortaya koyduğu tavrın dünyada büyük ilgiyle karşılandığını, New York Times'ın ''İki Ayrı Türkiye Ortaya Çıktı'' yorumu yaptığını anımsatarak, AK Parti iktidarında iki ayrı Türkiye'nin konuşulmaya başlandığını söyledi.

''Bu, daha Cumhurbaşkanlığı tartışmaları tamamlanmadan oluyor. Bu gidişin iyi bir gidiş olmadığının, bundan daha iyi işareti olabilir mi?'' diye soran Baykal, ''İki ayrı Türkiye deniyor, bu kesinlikle benim anlayışıma göre doğru değil. İki ayrı Türkiye yok, tek Türkiye var''şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın, ''Yeni cumhurbaşkanı, sivil, dindar ve demokrat olacaktır'' dediğine işaret eden Baykal, ''ondan öncekiler dindar değil miydi? Türkiye, daha şimdiden çok tehlikeli bir ayrışmanın içine çekilmeye çalışılıyor. Bu bölücülük, Türkiye'nin devlet düzenini tahrip etmek, Türkiye'nin toplumsal huzuruna mayın döşemek değilse nedir?''

''Tarihte nadiren bir insanın eline, bir şeyi yapmayarak, ülkesine en büyük hizmeti etme fırsatı geçer'' diyen Baykal, ''Şimdi, Sayın Erdoğan'ın eline, bir şeyi yapmayarak, ülkesine en büyük hizmeti yapma şansı geçiyor. Sayın Başbakan, bu konuda cesur davranmalıdır. Cesaret, şimdi burada aday olmamayı göze alacak cesareti sergilemektir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title