Haberler

Baykal'a CHP İçinden Sert Tepki: Siyasi Ahlaka Uymaz

Güncelleme:

Deniz Baykal'ın CHP'nin HDP çizgisine kaydığı ve PYD'nin vurulmasına verdiği desteğe ilk tepki Sezgin Tanrıkulu ve Ali Özgündüz'den geldi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programına katılan CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın sözlerine ilk tepki CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Parti Meclisi Ali Özgündüz'den geldi. Sezgin Tanrıkulu, Baykal'ın açıklamalarını siyasi ahlaka uygun bulmadı.

İki isim de doğrudan Baykal'ı hedef almadı. Ancak Baykal'ın konuştuğu dakikalarda hem Tanrıkulu hem de Özgündüz, Twitter'dan Baykal'ın "Olay PYD olayı değil, Halep olayıdır. Olay Şii kuşatmasıdır" sözlerine tepki gösterdi.

İLK TEPKİ TANRIKULU'NDAN

Baykal bu sözleri söylediği dakikalarda Sezgin Tanrıkulu, "Mezhep kavramlarını kullanarak savaş politikalarını, ölümleri meşrulaştırmak ve buna destek; ne vicdana sığar, ne de siyasi ahlaka uyar" ifadelerini paylaştı.

İKİNCİ TEPKİ AKGÜNDÜZ'DEN

CHP PM üyesi Ali Özgündüz de şu ifadeleri Twitter adresinden paylaştı:

"Halep halkı Sünni'dir doğru ama selefi ve IŞİD'çi değildir ve Suriye'nin, dolayısıyla Esad'ın şehridir! Esad'a bırakılamaz ne demek?!! Halep halkının kahır ekseriyeti de Esad'a destek vermekte ve şehirlerinin ışid/nusra terör çetelerinden kurtarılması için rejimin yanındadır. Halep bugün Suriye dışından gelen terör çetelerinin zulmü altındadır ve halk Suriye ordusuna katılarak şehirlerini kurtarma savaşı veriyor! Ayrıca bir ülkenin rejimine o ülkenin halkı karar verir.Başka ülkelerin içişlerine saygı ve 'yurtta sulh,cihanda sulh' ilkesi bunu gerektirir."


HÜSEYİN AYGÜN: BAYKAL, BAĞDADİ'YE ÇOK YAKIN

Deniz Baykal'ın açıklamalarına bir tepki de eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den geldi. Aygün twitter hesabından "Deniz Baykal'ın bu gece öne sürdüğü görüşler, Erdoğan'a, yok Davutoğlu'ya, yok yok El Bağdadi'ye çok yakın. Selefi politizmin sözcüsü gibi.."ifadelerini paylaştı.



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Özgündüz Deniz Baykal Twitter Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

kandilMobil-ANDROID:

çiplak gördü onu tüm ülke.utanmaz arlanmaz sikilmaz.

0
0
yanıtYanıtla
Uyaannn türk milletiMobil-IOS:

Chp pkk nın ikinci partisi

0
0
yanıtYanıtla
TayfunMobil-IOS:

Baykal artık bırak siyaseti osurugunu tutamıyon artık git genç lerin önü açılsın

0
0
yanıtYanıtla
Şimşek Mobil-ANDROID:

Gezi zekalilar Allah sizi islah etsin..

0
0
yanıtYanıtla
VATANSEVERMobil-ANDROID:

Baykal Doğru Söylemiş.

0
0
yanıtYanıtla
ATAKANMobil-ANDROID:

Sezgin zaten pyd ye uşaklık yapıyor chp nin haberi yok

0
0
yanıtYanıtla
cehapeMobil-ANDROID:

baykal devlet adamlığının gereğini yapıyor sizde konuyu çarpıtıp milyonların katili esada destek çıkıyorsunuz siz hiç suriyeli bir anneyi dinlediniz mi ?

0
0
yanıtYanıtla
casperMobil-ANDROID:

sezgin pkk sempatizanligi yapiyor tayyip reis emrini bekliyoruz cik de cikalim pyd pkk ya fistan giydiren uzun adam cansin

0
0
yanıtYanıtla
yalınMobil-ANDROID:

insan denen insan nüsvetdesi sizin gibi vatan hainlerinin kökü kurusun.

0
0
yanıtYanıtla
inadına kardeslikMobil-ANDROID:

insan sen insan misin aaaa kara murat doğru söylemiş

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title